Skip to main content

CELEBS

Επική απάντηση σε τρολ από τον Νικ Κέιβ

"Έχουμε πάντα την ευκαιρία να ενεργήσουμε με καλύτερο τρόπο"



Ένας ανώνυμος «φαν»-τρολ έκανε πρόσφατα ένα σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για να πάρει από τον τραγουδοποιό μια εκπληκτική απάντηση.

nik.jpg

Ο George, όπως ήταν το ψευδώνυμό ενός χρήστη έγραψε συγκεκριμένα:
«Σε κουράζουν ποτέ όλες αυτές οι δήθεν χοντρές λεσβίες που απολαμβάνουν τη μουσική σου;». «Προσωπικά, μου αρέσει πολύ η μουσική σου, αλλά βρίσκω τους περισσότερους θαυμαστές σου ανυπόφορους. Αναρωτιέμαι, απλά, αν αισθάνεσαι το ίδιο», πρόσθεσε.

Ο Κέιβ έδωσε την εξής αποστομωτική απάντηση στον George:
«Ο Ιησούς είπε πάνω στον σταυρό, “συγχώρεσέ τους γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν”. George, νομίζω ότι απευθυνόταν σε εσένα.

Επιπλέον ο τραγουδοποιός σχολίασε:

‘’Πριν από εβδομάδες, απάντησα σε μια ερώτηση.
Υπερασπιζόμουν το δικαίωμα των ανθρώπων να λένε ό,τι θέλουν. 
Υπερασπιζόμουν το δικαίωμα των ανθρώπων να προσβάλλουν. Εν ολίγοις, υπερασπιζόμουν την ιδέα της ελευθερίας λόγου. Φαίνεται όμως ότι στις μέρες μας η ελευθερία λόγου έχει πέσει σε δυσμένεια.
Κάποιοι έχουν φέρει μια πόλωση και σήμερα ένας υπερασπιστής της ελευθερίας λόγου συχνά συνδέεται -κατά κάποιον τρόπο- με την άκρα δεξιά.

Ωστόσο πιστεύω ότι αν και θα έπρεπε να έχουμε το δικαίωμα να λέμε ό,τι μας αρέσει, υπάρχουν συνέπειες σε ό,τι λέμε και το γεγονός ότι μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα δεν μας θωρακίζει -και δεν θα έπρεπε να το κάνει- απέναντι σε αυτές τις συνέπειες.

«Δεν πιστεύω ότι η ανωνυμία σου σε προστατεύει, όπως δεν πιστεύω και ότι η ανωνυμία των τρολ του μίσους στα social media τα προστατεύει. Νιώθω ότι υπάρχουν μεταφυσικά μονοπάτια που μας συνδέουν όλους και πως η αρνητική ενέργεια που παράγουμε τελικά επιστρέφει σε εμάς»

‘’Στο όνομα του ελεύθερου λόγου, George, σου παραχώρησα μια πλατφόρμα. Ωστόσο, και εδώ μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω, πιστεύω ότι πιθανότατα το 99% των ανθρώπων που διαβάζουν την ερώτησή σου θα σκεφτούν ότι είσαι, ας πούμε, καθοίκι. Ίσως κάνω λάθος. Ίσως είναι περισσότεροι. Τώρα, ίσως αναρωτηθείς: “Ε και τι με αυτό; Κανένας δεν ξέρει ποιος είμαι. Πώς θα μπορούσε να με πληγώσει κάτι τέτοιο;”. Ίσως το πεις, αλλά θα κάνεις λάθος.

‘’Δεν πιστεύω ότι η ανωνυμία σου σε προστατεύει, όπως δεν πιστεύω και ότι η ανωνυμία των τρολ του μίσους στα social media τα προστατεύει. Νιώθω ότι υπάρχουν μεταφυσικά μονοπάτια που μας συνδέουν όλους και πως η αρνητική ενέργεια που παράγουμε τελικά επιστρέφει σε εμάς’’.

Ο τραγουδοποιός κλείνοντας έγραψε:
«Έχουμε διαρκώς την ευκαιρία να ενεργήσουμε με καλύτερο τρόπο – να προσπαθήσουμε το επόμενο πράγμα που θα κάνουμε να είναι καλύτερο, αντί για χειρότερο, καταστροφικό.

‘’Σε αυτή την περίπτωση, George, δεν είναι πολύ αργά για εσένα. Αν κλείσεις τα μάτια και ζήτα συγγνώμη από τους θαυμαστές μου, ίσως να αρχίσει να διαλύεται αυτή η αρνητική προσοχή. Πιστεύω ότι οι θαυμαστές μου είναι αρκετά έξυπνοι και αρκετά μεγαλόκαρδοι για να καταλάβουν ότι οι λέξεις σου φτάνουν μόνο μέχρι τα όρια της δικής σου, προσωπικής εξέλιξης’’.
 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Madonna: Φινάλε για την Celebration tour με πάνω από 1,5 εκ. θεατές

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η συναυλία της "βασίλισσας" της ποπ στη Βραζιλία

CELEBS

Κατερίνα Καραβάτου: Πάσχα στην εξοχή με τα παιδιά της

Το φωτογραφικό άλμπουμ από την απόδρασή τους

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Χαμένοι στη μετάφραση: 8 ξένες λέξεις και φράσεις που δεν έχουν ελληνική μετάφραση

Από μία απογευματινή βόλτα στο κέντρο της πόλης με φίλους μέχρι την απόλαυση καφέ και μπύρας μία ηλιόλουστη μέρα, 8 λέξεις που έρχονται από διαφορετικές χώρες του κόσμου και δεν μεταφράζονται στα ελληνικά.