Skip to main content

CELEBS

Eφυγε η Toni Morrison

Η πρώτη Αφροαμερικανή που κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, δεν είναι πια μαζί μας
 



Αλλά η μοναδική φωνή της - γήινη, ποιητική, ισχυρή, ελλειπτική – θα μείνει θησαυρός στα βιβλία της όπως το  "Beloved, το "Song of Solomon," το "Sula" και το "The Bluest Eye."
Η Τόνι Μόρισον ήταν βραβευμένη με τα βραβεία Πούλιτζερ το 1988 για το αριστούργημά της «Η αγαπημένη» (Beloved) και το Νόμπελ το 1993.
Πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 88 ετών στη Νέα Υόρκη, μετά από σύντομη ασθένεια, σύμφωνα με την οικογένεια και τον εκδότη της.
Η οικογένεια Morrison εξέδωσε αυτή τη δήλωση μέσω του εκδότη της Τόνι Μόρισσον: "Με μεγάλη θλίψη μοιραζόμαστε ότι, μετά από μια σύντομη ασθένεια, η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά, Toni Morrison, πέθανε ειρηνικά χτες τη νύχτα που μέσα στο περιστοιχισμένη από οικογένεια και φίλους. Ήταν μια εξαιρετικά αφοσιωμένη μητέρα, γιαγιά και θεία. Υπήρξε μια άριστη συγγραφέας που ανύψωσε τη γραπτή λέξη, είτε τη δική της είτε τους μαθητές της. Διάβαζε σθεναρά κι αισθανόταν περισσότερο «σπίτι» της όταν έγραφε. Αν και ο θάνατος της αντιπροσωπεύει μια τεράστια απώλεια, είμαστε ευγνώμονες ότι είχε μια μακρά, καλή και ζωντανή ζωή. "

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.