Skip to main content

CELEBS

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου αναλαμβάνει το Φεστιβάλ Αθηνών 

ως η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του 



Η ταλαντούχα σκηνοθέτις, κόρη του Σπύρου Ευαγγελάτου, στο "τιμόνι" του Φεστιβάλ Αθηνών. 

 Η σκηνοθέτις  Κατερίνα Ευαγγελάτου  θα διαδεχθεί  τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών , σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. 

 Η Κατερίνα Ευαγγελάτου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε Φιλοσοφία στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μουσική (πιάνο-κιθάρα) στο Ελληνικό Ωδείο.
 
Οι μεταπτυχιακές σπουδές της είναι σε Σκηνοθεσία Θεάτρου (Master of Arts) με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου, απ' όπου αποφοίτησε με διάκριση και στη Ρωσική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης GITIS της Μόσχας (σκηνοθετικό τμήμα).   

Το Δεκέμβριο του 2009 τιμήθηκε από την Ένωση Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών με το Βραβείο Νέου Δημιουργού για τη σκηνοθεσία της στα έργα Wolfgang (2008) και Η Λέσχη της Αυτοκτονίας. Το Σεπτέμβριο του 2011 τιμήθηκε με το Έπαθλο «Ελευθερία Σαπουντζή» για τις σκηνοθεσίες της κατά τη διετία 2009-2011. 

Είναι κόρη της ηθοποιού Λήδας Τασοπούλου και του σκηνοθέτη, θεατρολόγου και ακαδημαϊκού Σπύρου Ευαγγελάτου, του ανθρώπου που ίδρυσε το «Αμφι-Θέατρο» ,μίας από τις σημαντικότερες σκηνές της χώρας που σφράγισε τη θεατρική ιστορία του τόπου από την μεταπολίτευση. Το "Αμφι-Θέατρο" ιδρύθηκε το 1975 και ανέστειλε τη λειτουργία του το 2011.   

Φέτος, οκτώ χρόνια μετά το κλείσιμό του, η Κατερίνα Ευαγγελάτου με τους συνεργάτες της κατάφεραν να εξασφαλίσουν την επαναλειτουργία της ιστορικής σκηνής, μόνο για την παραγωγή του «Άμλετ» και μόνο για μία σεζόν. 

Της ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδη και καλή επιτυχία 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Μαρίνα Βερνίκου: Οι λαμπερές παρουσίες στη φιλανθρωπική της δημοπρασία!

Τα εγκαίνια της 6ης φιλανθρωπικής δημοπρασίας έργων τέχνης της Creaid

CELEBS

Διονύσης Παπανδρέου: Το βιογραφικό και το Instagram του νεαρού ηθοποιού

Η ηλικία, το ύψος και η καταγωγή του «Φίλιππου» από τη Γη της Ελιάς

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.