Skip to main content

CELEBS

"Έφυγε" ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, κριτικός Γιώργος Μπράμος

 ".....βιαστικός, ακριβός  άνθρωπος και φίλος....". 



Έφυγε ξαφνικά, στα 67 του χρόνια, ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Γιώργος Μπράμος.Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ένιωσε δυσφορία και εξέπνευσε καθ'οδόν για το νοσοκομείο, στο Γύθειο όπου βρισκόταν για διακοπές.

Ο Γιώργος Μπράμος γεννήθηκε στην Τρίπολη και σπούδασε Νομικά και Κινηματογράφο στην Αθήνα και την Ιταλία.  

Ήταν αρχισυντάκτης και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της Αυγής(1980-1988), Διευθυντής Ενημέρωσης στην ΕΤ-2 (1989-1990), Διευθυντής Ελληνικού Προγράμματος στο MEGA (1994-2001), Συντονιστής Προγράμματος στην ΕΡΤ (2002-2008).Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου σε εφημερίδες (Αυγή, Καθημερινή, Ελευθεροτυπία). Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Σύγχρονος Κινηματογράφος, Τέταρτο, Αντί, κ.ά., και σε μονογραφίες για τον Παζολίνι, τον Βισκόντι, τον Οσίμα, τον Μπελόκιο, τον Μπουνιουέλ, τον Μπερτολούτσι, την Ιταλική Κωμωδία, κ.ά, που εκδόθηκαν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Συνεργάστηκε στα σενάρια των ταινιών Ήταν ένας ήσυχος θάνατος της Φρίντας Λιάππα (ΚΑ’ βραβείο στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν), Καλή πατρίδα, σύντροφε του Λευτέρη Ξανθόπουλου (Ειδικό βραβείο στο Φεστιβάλ Λοκάρνο), Κλοιός του Κώστα Κουτσομύτη (Βραβείο σεναρίου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), Ξένια του Πατρίς Βιβανκό, Terra incognita του Γιάννη Τυπάλδου (Βραβείο σεναρίου του Υπουργείου Πολιτισμού), Τρεις εποχές της Μαρίας Ηλιού.

Έγραψε δοκίμια για τον κινηματογράφο και έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Το ψέμα του λύκου (2013), Μαύρα μάτια και τις συλλογές διηγημάτων Άσπρα γένια (2006), Bρεγμένο ρούχο (1993), από τις εκδόσεις Καστανιώτη. 

Τελευταίο έργο του η συλλογή διηγημάτων "Ανάμεσα στους τοίχους"  που κυκλοφόρησε το 2017.

*Έγραφε ο Γιώργος, στις 25 Μαίου 2019 , τη μέρα των γενεθλίων του:

«Πάντα στα γενέθλια μου ανακαλώ τους βιαστικούς και ακριβούς συνομήλικους φίλους μου. Τον Κυριάκο, τον Νίκο, τον Ανταίο, τον Θόδωρο. Την Αλίκη και την Χρύσα. Κι έχω απέραντη ευγνωμοσύνη στην ΖΩΗ που ακόμα μου δωρίζεται», έγραφε ο Γιώργος τη μέρα των γενεθλίων του στις 25 Μαΐου φέτος«Πάντα στα γενέθλια μου ανακαλώ τους βιαστικούς και ακριβούς συνομήλικους φίλους μου. Τον Κυριάκο, τον Νίκο, τον Ανταίο, τον Θόδωρο. Την Αλίκη και την Χρύσα. Κι έχω απέραντη ευγνωμοσύνη στην ΖΩΗ που ακόμα μου δωρίζεται». 

Καλό ταξίδι Γιώργο  

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.