Skip to main content

CELEBS

Φεστιβάλ Αθηνών: H σκυτάλη από τον Θεοδωρόπουλο στην Ευαγγελάτου 

Σε ιδιαίτερο ζεστό κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Φεστιβάλ


Λένα Γρηγορίου

Με παρούσα την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, και τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Νικόλα Γιατρομανωλάκη , ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, παρέδωσε , με μια μεγάλη αγκαλιά, τη σκυτάλη του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου στην Κατερίνα Ευαγγελάτου,  τονίζοντας  το ταλέντο και τις σπουδές της στο χώρο, αλλά  και το γεγονός ότι έχει μεγαλώσει μέσα στο θέατρο.
Όταν εκείνος , τον Απρίλιο του 2016 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ, στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα εκείνης της χρονιάς, είχε πει:  "Eγώ δεν παρέλαβα τίποτα, σήκωσα τη σκυτάλη από το έδαφος. Θα ήθελα, όταν θα κλείσει ο δικός μου κύκλος στο Φεστιβάλ, να την παραδώσω εγώ  στον επόμενο».

aaaaaaaaeuain.jpg 

Ο Βαγγέλης  Θεοδωρόπουλος, δήλωσε  ευγνώμων για όλα όσα έζησε "από τη μεγάλη περιπέτεια του Φεστιβάλ τα τελευταία 3 χρόνια και 5 μήνες"ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει πως είναι στο πλευρό της νέας Διευθύντριας αφού "από την επομένη της ανακοίνωσης του ονόματος της, είναι δίπλα της και την ενημερώνει μαζί με τους συνεργάτες του "Θα είμαι κοντά της όσο με χρειάζεται. Με την ευχή και την αγάπη μου, αλλά και με κάποια ανακούφιση, γιατί πέρασα και δύσκολες στιγμές, παραδίδω το Φεστιβάλ στα δυναμικά χέρια της φίλης Κατερίνας Ευαγγελάτου." 

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στη σημασία του Φεστιβάλ : «Νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή", είπε, " αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό που ήταν αυτονόητο δεν γινόταν. Έχουμε μια αλλαγή σκυτάλης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα στη ση λογική ενός φεστιβάλ, δηλαδή μιας γιορτής. Ακόμα και η αλλαγή σκυτάλης μπορεί να έχει τη μορφή γιορτής", είπε η Υπουτγός ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει : "Τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ άνοιξε στην πόλη, συγκέρασε την εγχώρια δημιουργία με σημαντικές παρουσίες από το εξωτερικό. Νομίζω ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό και η Κατερίνα Ευαγγελάτου θα κάνει το ίδιο"  

H νέα καλλιτεχνική διευθύντρια Κατερίνα Ευαγγελάτου είπε πως για εκείνην το φεστιβάλ "είναι ένας τρόπος να ανακαλύψουμε τον κόσμο, ένας ανοιχτός διάλογος της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με την παγκόσμια. Μια απόλυτη γιορτή, μια συμπυκνωμένη περιπέτεια. Και σίγουρα μια σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον στην τέχνη, την αισθητική, την καλλιέργεια"

Αναφερόμενη στη συνεργασία που είχε με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, ως σήμερα διευθυντή του Φεστιβάλ, είπε:"Ευχαριστώ τον Βαγγέλη όχι μόνο για τα καλά του λόγια εδώ αλλά και για τη συμπαράσταση. Δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι υπάρχει η διάθεση συνεργασίας ειδικά ανάμεσα σε δύο εν ενεργεία σκηνοθέτες. Εδώ είχα την χαρά πραγματικά από την μέρα ανακοίνωσης του ονόματος να είμαι σε συνεργασία με τον Βαγγέλη και τους συνεργάτες του για την ομαλή αλλά και απολύτως λειτουργική μετάβαση

Και κάτι ακόμα που θα ήθελα να είναι το Φεστιβάλ:  για εμένα και για όλη την ομάδα θα θέλαμε να είναι μια εξαίρεση στους χειμερινούς ρυθμούς της καλλιτεχνικής μας ζωής.

Ελπίζω σύντομα να συναντηθούμε ξανά για να αναπτύξουμε το όραμά μας και να σας παρουσιάσουμε και την υπόλοιπη ομάδα με την οποία θα εργαστούμε για αυτόν τον θρυλικό θεσμό με τον οποίο συνεργάζομαι βαθιά".

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κατερίνα Καινούργιου: Το λαμπερό δείπνο για τα γενέθλιά της πλάι στο κύμα

«Ένας χρόνος πιο κοντά στο να γίνω milf», ήταν το μήνυμα στην τούρτα της

CELEBS

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ έχει γενέθλια - Η φωτογραφία που τράβηξε η Κέιτ

To μήνυμα του πριγκιπικού ζεύγους στον λογαριασμό του στο instagram

CELEBS

Πάσχα στις Σεϋχέλλες για την Ιωάννα Τούνη: Room tour στο πολυτελές σπίτι

Είναι σε απόσταση αναπνοής από την παραλία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα