Skip to main content

CELEBS

Juliette Binoche: «Έζησα σαν άστεγη»

Το τίμημα ενός μεγάλου ρόλου



Για να φτάσει κανείς στην κορυφή επιβάλλεται να κάνει θυσίες. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν ηθοποιό που θέλει να ξεχωρίσει και να διακριθεί στον χώρο του.

Δεν είναι λίγοι  οι ηθοποιοί που έκαναν τρομερές θυσίες για την ανάγκη ενός ρόλου.

 Η ενσάρκωση ενός ρόλου,  απαιτεί πλήρη ταύτιση και αφοσίωση στον χαρακτήρα που αναλαμβάνει κάθε φορά ένας (ή μία)  ηθοποιός.

Πολλοί ηθοποιοί του Χόλυγουντ, έχουν ζήσει ακραίες καταστάσεις προκειμένου η ενσάρκωση του ρόλου να πετύχει στο μέγιστο βαθμό. Από την Charlize Theron, που για την ταινία «Monster», στην οποία κέρδισε Όσκαρ Ά! γυναικείου ρόλου, ράγισε δύο πλευρά και έσπασε δύο δόντια, μέχρι τον Joaquín Phoenix που για να υποδυθεί με τόση δεξιότητα τον «Joker», χρειάστηκε να χάσει 23 κιλά, διαπιστώνουμε πως για να φτάσεις στην κορυφή , κάθε άλλο παρά εύκολο είναι.

 

 

«Έζησα σαν άστεγη» εξομολογείται η Juliette Binoche σε συνέντευξη της. Η γαλλίδα ηθοποιός στην ταινία «Οι εραστές της γέφυρας»  το 1991, υποδύθηκε μια γυναίκα που έμεινε άστεγη εξ'αιτίας μιας αποτυχημένης σχέσης. Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας, Leos Carax , της είχε ζητήσει να περάσει λίγο χρόνο στους δρόμους, για να προετοιμαστεί για τον ρόλο της και η Binoche  για να μπει ολοκληρωτικά στο πετσί του ρόλου, δεν δίστασε να το κάνει : έζησε σαν άστεγη.

 «Μου ζήτησε να έχω μια πραγματική εμπειρία, γι’ αυτό και το έκανα» εξήγησε. «Βρέθηκα σε καταστάσεις που θα μπορούσες να τις πεις επικίνδυνες, αλλά έπρεπε να το κάνω επειδή είχα δεσμευτεί για την ταινία», ανέφερα χαρακτηριστικά η βραβευμένη με Όσκαρ Binoche.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.