Όλγα Κεφαλογιάννη: Τίτλοι τέλους για τον γάμο της

Το τέλος του δεκαετή γάμου της με τον  Μάνο Πενθερουδάκη

Τόνια Τζαφέρη

Σε συνέντευξη η Όλγα Κεφαλογιάννη αποκάλυψε ότι ο γάμος της με τον Μάνο Πενθερουδάκη έκανε τον κύκλο του και πλέον η ίδια βρίσκεται σε φάση ανασύνταξης. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Τουρισμού αποκάλυψε στην «Athens Voice» ότι ο δεκαετής γάμος της έφτασε στο τέλος του.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση της δημοσιογράφου «Σε προσωπικό επίπεδο; Πώς πιστεύετε ότι θα είναι η καινούργια χρονιά; Τι στόχους βάζετε;» απάντησε με ειλικρίνεια: 

«Να μπορώ να λειτουργώ σε ισορροπία, να βιώνω τις χαρές και τις λύπες της ζωής μαζί με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Βρίσκομαι σε ένα μεταβατικό στάδιο γιατί πολύ πρόσφατα έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου που αφορά στον γάμο μου. Ήταν μια μακρά και δημιουργική περίοδος που μόνο καλές αναμνήσεις αφήνει. Τώρα χρειάζεται ανασύνταξη, όπως σε κάθε καινούργια αρχή».

View this post on Instagram

Μόνο χαμόγελα για κάθε νέα αρχή! #2020

A post shared by Olga Kefalogianni 🇬🇷 (@olgakefalogianni) on

Στην συνέχεια, στην ερώτηση σχετικά με το αν νιώθει πικρία επειδή δε συμπεριλήφθηκε στο κυβερνητικό σχήμα, παρότι ήταν πρώτη σε σταυρούς στην Α΄ Αθήνας για τρίτη συνεχόμενη φορά, η πολιτικός απάντησε:

 «Στην πολιτική οι «πικρίες» και οι εμμονές δεν κάνουν καλό. Πάντα κοιτάμε μπροστά. Ήταν πολύ συνειδητή η απόφασή μου να μη συμμετάσχω στο κυβερνητικό σχήμα, η οποία και εξηγήθηκε επαρκώς. Από τότε έχουν περάσει έξι μήνες μιας συνολικής προσπάθειας να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα. Η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της και εμείς οι βουλευτές τη δική μας. Εκπροσωπούμε τους πολίτες της χώρας, των περιφερειών μας, της Αθήνας εγώ, για να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα. Έχουμε μεγάλη σε όγκο και σημαντική σε ουσία δουλειά να κάνουμε. Ο βουλευτής έχει δύναμη παρέμβασης. Φωνή και χώρο διεκδίκησης. Ιδίως όταν είναι της συμπολίτευσης. Αυτός είναι ο ρόλος του και αυτό φιλοδοξώ να κάνω προς όφελος των κατοίκων της πρωτεύουσας αλλά και προς όφελος κρίσιμων θεμάτων πολιτικής, όπως είναι για παράδειγμα το δημογραφικό ζήτημα ή η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία. Όπως είπατε βγήκα για τρίτη φορά πρώτη στην Α΄ Αθηνών. Αυτό το γεγονός είναι βαριά ευθύνη από μόνο του. Οι βουλευτές οφείλουμε να μιλάμε και να διεκδικούμε. Ακόμα και αν κάποιες φορές δε γινόμαστε αρεστοί».

Tέλος θετικά σχολίασε και την και την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας: «Είναι σαφέστατα μια πολύ θετική εξέλιξη. Ως συμβολισμός είναι σημαντικότατος και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι θα έχουμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο. Οι συμβολισμοί έχουν τη σημασία τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία αποκαθίσταται. Όταν λέμε ότι διεκδικούμε να έχουμε ισότιμη συμμετοχή στα κοινά αυτό δεν εξαντλείται με την τοποθέτηση μιας γυναίκας στο κορυφαίο αξίωμα. Χρειάζεται πολύς αγώνας ακόμα για να επιτευχθεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα. Και φυσικά χρειάζονται πράξεις από όλους».

View this post on Instagram

Στην παρέμβασή μου στο Women Leaders Forum που πραγματοποιείται στο Ρέκιαβικ (στην ενότητα που αφορά την ανάγκη για δράση του ΟΗΕ) μίλησα για την ανάγκη  να υπάρξουν λελογισμένες (reasonable degree) θετικές μεταρρυθμίσεις (affirmative actions) που θα προβλέπουν παγίωση κάποιων πλεονεκτημάτων υπέρ των γυναικών και που θα διατρέχουν όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής καθώς «η υποεκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο σε επίπεδο θεσμικής και νομικής προσαρμογής, καθώς τα φαινόμενα έμφυλων διακρίσεων αποτελούν ένα πρόβλημα πολυπαραγοντικό». Οι πολλαπλοί ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας, οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και οι κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζονται, η ποιότητα της Δημοκρατίας και τα κοινωνικά στερεότυπα είναι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ίση συμμετοχή και μεταχείριση της γυναίκας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή. «αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης της γυναίκας, οι όροι εργασίας τους, οι κοινωνικές παροχές συνύπαρξης οικογενειακού και επαγγελματικού βίου, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις παρότρυνσης συμμετοχής τους στα κέντρα αποφάσεων». #gender #equality #callforaction #unitednations #womenforum #iceland #reykjavik

A post shared by Olga Kefalogianni 🇬🇷 (@olgakefalogianni) on

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares