Skip to main content

CELEBS

Παγκόσμιος θρήνος για τον Kobe Bryant

Η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια του δυστυχήματος



Συγκίνηση σε όλο τον πλανήτη προκάλεσε ο θάνατος του Kobe Bryant , ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA. Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.

Ο Kobe Bryant  έχασε τη ζωή του στα 41 του χρόνια, μαζί με τη 13χρονη κόρη του Τζιάνα Μαρία Μπράιαντ και άλλους επτά ανθρώπους, όταν από άγνωστη αιτία και ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν. Πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν αμέσως την κανονική ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν απευθείας νέα και αντιδράσεις για το δυστύχημα. 

https://www.instagram.com/p/B70Z03_F6Hp/

Το ελικόπτερο του θρύλου του Μπάσκετ συνετρίβη στις 10 το πρωί της Κυριακής στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, κοντά στο Λος Άντζελες, λίγα μέτρα μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του ελικοπτέρου. Πρόκειται συνολικά για εννέα θύματα, οκτώ επιβάτες και ο πιλότος. "Δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα σχόλιο αν δεν ολοκληρωθεί η έρευνα και πριν κάνει ο ιατροδικαστής τη δουλειά του", ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο σερίφης του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιλανουέβα.

Το TMZ ήταν το Μέσο που αναφέρθηκε πρώτο στο συμβάν, εξηγώντας πως ουδείς απ όσους επέβαιναν στην πτήση είναι ζωντανός. Επισημαίνεται πως η σύζυγος του Μπράιαντ, Βανέσα, δεν ήταν μαζί, σύμφωνα με ξένα δημοσίευματα.

Η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια του δυστυχήματος:

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η πυκνή ομίχλη στο Λος Άντζελες και τις γύρω περιοχές ήταν το πρόβλημα που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου.

"Ο καιρός ήταν εξαιρετικά ομιχλώδης το πρωί της Κυριακής και γι' αυτόν τον λόγο οι εναέριες δυνάμεις της Αστυνομίας του Λος Άντζελες έμειναν στο έδαφος. Το πρώτο πρόβλημα για το ελικόπτερο του Κόμπι προέκυψε πάνω από τον ζωολογικό κήπο του Λος Άντζελες. Έκανε τουλάχιστον έξι κύκλους σε ένα πολύ χαμηλό ύψος, περιμένοντας να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Ξέρουμε ότι ο πιλότος ήρθε σε επαφή με τον πύργο κυκλοφορίας του αεροδρομίου του Μπέρμπανκ στις 09.30 ενώ έκανε κύκλους για 15 λεπτά. Τελικά ακολούθησε πορεία προς την λεωφόρο 118, πριν γυρίσει προς τα δυτικά και ακολουθήσει την λεωφόρο 101 προς το Γούντλαντ Χιλς.

Περίπου στις 09:40 αντιμετώπισε χειρότερες καιρικές συνθήκες και γύρισε νότια. Αυτό ήταν κρίσιμο, διότι γύρισε προς μια βραχώδη περιοχή. Ξαφνικά ανέβηκε από τα 1200 στα 2000 πόδια, όμως στιγμές αργότερα, περίπου στις 9:45, συνετρίβη σε ένα βουνό στα 1700 πόδια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ελικόπτερο πετούσε με 298 χιλιόμετρα" αναφέρει το ρεπορτάζ του TMZ.

https://www.instagram.com/p/B70Bo3Ki-dI/

Παρά την πολύωρη αναμονή, η ανακοίνωση των αρμόδιων Αρχών του Λος Άντζελες δεν έριξε φως στα αίτια του δυστυχήματος και δη στα ερωτήματα που αφορούν τα ευρήματα της αστυνομίας.

Οι έρευνες στο σημείο της συντριβής φαίνεται ότι θα χρειαστούν αρκετό καιρό να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τον Σερίφη του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιλανουέβα, ο οποίος σε μία πρώτη τοποθέτησή του, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Θα είναι μία εκτεταμένη έρευνα που πιθανόν να πάρει πολύ χρόνο. Ξέρουμε ανθρώπους που θέλουν να έρθουν στο σημείο της συντριβής, αλλά το χρειαζόμαστε ανοιχτό για τους ερευνητές".

Γίνεται  λοιπόν, αντιληπτό ότι η δουλειά των ερευνητών μόνο εύκολη δεν είναι στο σημείο, πράγμα που φάνηκε από τις πρώτες στιγμές άφιξης των σωστικών δυνάμεων.  Λόγω του διάσπαρτου μαγνησίου που είχε απλωθεί από τα συντρίμμια ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσβεση της φωτιάς.

(πηγή: news247.gr)

 

 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός