Skip to main content

CELEBS

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Η επίσκεψη με τον Κυριάκο στο Άουσβιτς

Η άγνωστη ιστορία για το παρελθόν της Μαρέβας



Στιγμές στην Πολωνία περνούν τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός με την σύζυγό του. Οι δυό  τους βρέθηκαν χθες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, για την επέτειο των 75 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου, από τις Συμμαχικές Δυνάμεις, το 1945. Η 27η Ιανουαρίου μάλιστα έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

https://www.instagram.com/p/B71TPNCJjg2/

Η επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Πολωνία, την δεύτερη πατρίδα της Μαρέβα, μας έφερε επίσης στην επιφάνεια και κάποιες ακόμη πληροφορίες για την οικογένεια της.

Η Μαρέβα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Ο παππούς της Φίλιππος από την Αίγυπτο και πατέρας της μητέρας της, ήταν ναυπηγός, Πρόεδρος του νορβηγικού νηογνώμονα Det Norske Veritas.

Ο έτερος παππούς, Ματίας Γκραμπόφσκι, υπήρξε χορηγός δωρεών και είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία. Ο γιος του, πατέρας της Μαρέβα, συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες της οικογένειας, με έδρα το Λονδίνο. Γνωστός συλλέκτης σπάνιων έργων, σημαντικών νομισμάτων και γραμματοσήμων -για πολλά χρόνια είχε δική του γκαλερί στη Βρετανία, την Grabowski Gallery. Tην αγάπη του για τις τέχνες φαίνεται πως την μετέδωσε και στην κόρη του.

https://www.instagram.com/p/B722IObgV29/

Από το ταξίδι τους μάλιστα, η Μαρέβα μοιράστηκε στον προσωπικό της λογαριασμό του instagram μια φωτογραφία μαζί με τον Κυριάκο από την Κρακοβία, όπου οι δυο τους είναι χαμογελαστοί και φαίνεται να περνούν όμορφες στιγμές.

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.