Skip to main content

CELEBS

Με την ελληνική σημαία κηδεύτηκε ο Μανώλης Γλέζος

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα το μεσημέρι 



Σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Απριλίου είπαν το τελευταίο αντίο, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών συγγενείς και φίλοι στον εμβληματικό αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε σε στενό κύκλο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και τελέστηκε δημοσία δαπάνη. Η γυναίκα του, Τζώρτζια, τα δυο παιδιά με τους/τις συζύγους τους και τα τέσσερα εγγόνια αποχαιρέτησαν τον Μανώλη Γλέζο σε μια τελετή με ελάχιστους φίλους και συγγενείς.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε, στο παρεκλήσσι της Μητρόπολης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο «σύμβολο της Αντίστασης».

Ο δήμος Αθηναίων παραχώρησε τάφο στο Α΄ Νεκροταφείο, τιμής ένεκεν στην οικογένεια του Μανώλη Γλέζου, ενώ στην τελετή παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης.

Η ελληνική σημαία στην Ακρόπολη κυμάτιζε μεσίστια ως ένδειξη φόρου τιμής στον αγωνιστή, μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού, ενώ χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, στην Πάρο.

Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών, ενώ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, την Τρίτη 17 Μαρτίου.

Το ιστορικό στέλεχος και αγωνιστής της Αριστεράς γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922 στο Απείρανθο της Νάξου. Ήταν Έλληνας πολιτικός της Αριστεράς, ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

 


 

 

Μαζί με τον Λάκη Σάντα υπήρξε συμπρωταγωνιστής σε μία από τις πρώτες αντιστασιακές ενέργειες στην κατεχόμενη Ελλάδα και ευρύτερα στην κατεχόμενη από τον Άξονα Ευρώπη κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου του 1941 κατέβασαν τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

πηγή: star.gr

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;