Ανακοινώνει με διάγγελμα αυστηρότερα πρόστιμα ο Μητσοτάκης

«Αν συνεχίσουμε έτσι μέχρι τέλος Απριλίου, μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι»

Τόνια Τζαφέρη

 

Ορόσημο για την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων άρσης του περιορισμού στην κυκλοφορία, λόγω κορωνοϊού, είναι η 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που μεταδίδει η Καθημερινή, εάν η κυβέρνηση κρίνει ότι κερδήθηκε το «στοίχημα» του Πάσχα, τότε πιθανότατα να έχουμε σημαντικές ανακοινώσεις.

Η άρση των περιορισμών θα γίνει σταδιακά, ενώ δε θα γίνει από εκείνη την ημέρα, αλλά θα προαναγγελθεί – εάν όλα πάνε καλά – με ισχύ μετά από 10 μέρες ή δύο εβδομάδες.

Ήδη, στο Μέγαρο Μαξίμου διεξάγεται παράλληλα η συζήτηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με τη συζήτηση για την επόμενη μέρα και τη μερική άρση των περιορισμών.

Eνόψει των ημερών του Πάσχα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει «να χυθεί η καρδάρα με το γάλα», όπως έχει χαρακτηριστικά επισημάνει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, o Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται να ανακοινώσει ο ίδιος την αύξηση των προστίμων για τους παραβάτες των μέτρων απαγόρευσης.

Η ανακοίνωση θα γίνει με διάγγελμα, που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, με στόχο να μην υπάρξει χαλάρωση το Πάσχα. Τα πρόστιμα θα διπλασιαστούν, ίσως ακόμη και τριπλασιαστούν.

Σε αυτή τη φάση, φαίνεται πως ο αρχικός σχεδιασμός για περιορισμό του χρόνου μετακίνησης, καθώς το ημερήσιο όριο στη χρήση των sms, υποχωρούν γιατί παρατηρείται ότι οι πολίτες έχουν μπει στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε έναν καθημερινό ρυθμό.

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως εάν χρειαστεί, αυτές οι ρυθμίσεις θα επανέλθουν στο προσκήνιο.

«Αν συνεχίσουμε έτσι μέχρι τέλος Απριλίου, τότε θα μπορέσουμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι», δήλωσε και ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega, επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του προστίμου, για τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων, ή ακόμη και μεγαλύτερη επιβάρυνση, για όσους είναι υπότροποι.

«Ευχαριστούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που ανταποκρίθηκε σ’ αυτά τα πολύ αυστηρά, δύσκολα, πρωτόγνωρα μέτρα. Πρέπει να συνεχίσουμε, να μην υπάρξει εφησυχασμός μέχρι τις 27 του μήνα, ώστε να δώσουμε αυτό το χρονικό διάστημα στους ειδικούς, το περιθώριο, να σχεδιάσουν μια σταδιακή και σίγουρα μακρόσυρτη απόσυρση των έκτακτων μέτρων», είπε ο κ. Πέτσας.

Πηγη: star.gr

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares