Skip to main content

CELEBS

Αλέξης Παπαχελάς: «Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας»

Συγκινεί με όσα λέει για τις δύσκολες ώρες στην ΜΕΘ



Για την μάχη που έδωσε με τον νέο covid-19, μίλησε ο δημοσιογράφος και διευθυντής της ‘’Καθημερινής’’, Αλέξης Παπαχελάς.

«Εγώ θέματα υγείας δεν είχα. Και ξαφνικά βρέθηκα να γίνομαι 59 χρονών στην εντατική», είπε χαρακτηριστικά. Σε άρθρο του περιέγραψε όλη την εμπειρία που βίωσε αλλά και την αγωνία του σχετικά με το αν θα ξανασυναντήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

«Είναι πολύ παράξενο πόσο κινηματογραφικές και ρομαντικές μπορεί να μοιάζουν οι ρετρό λάμπες της Β. Σοφίας από το πίσω παράθυρο ενός ασθενοφόρου».

«Από τη μία στιγμή στην άλλη νιώθεις ότι μπορεί να μην αγκαλιάσεις ξανά αυτούς που αγαπάς, να μην έχεις την ευκαιρία να ζητήσεις συγνώμη για κάποια γέφυρα που έκοψες χωρίς λόγο ή να ξαναδείς το αγαπημένο σου αιγιοπελαγίτικο εκκλησάκι με την ελληνική σημαία να κυματίζει δίπλα».


Όπως επίσης δήλωσε, στην αρχή είχε υποτιμήσει τον ιό, πιστεύοντας πως προκαλεί απλώς μια βαριά γρίπη. Δυστυχώς δεν είναι έτσι όμως, πρόκειται για ένα πολύ ύπουλο ιό όπως ο ίδιος τον χαρακτήρισε και δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας!

Στη συνέχεια, είπε ότι μέσα από αυτή την εμπειρία του στο νοσοκομείο διαπίστωσε πόσα λίγα γνωρίζουν οι γιατροί για τον ιό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί έμαθαν ότι «όσο πιο γερή κράση έχεις τόσο πιο επίμονος γίνεται ο ιός και σου επιτίθεται».

Μίλησε φυσικά και για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που στάθηκε στο πλευρό του αυτές τις δύσκολες στιγμές:

«Αυτό που κρατάω από αυτή την εμπειρία είναι οι άνθρωποι που στάθηκαν σε μένα, οι ήρωες πίσω από τις μάσκες, δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε».

«Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί», υποστήριξε ο Αλέξης Παπαχελάς.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.