Αλέξης Παπαχελάς: «Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας»

Συγκινεί με όσα λέει για τις δύσκολες ώρες στην ΜΕΘ

Τόνια Τζαφέρη

Για την μάχη που έδωσε με τον νέο covid-19, μίλησε ο δημοσιογράφος και διευθυντής της ‘’Καθημερινής’’, Αλέξης Παπαχελάς.

«Εγώ θέματα υγείας δεν είχα. Και ξαφνικά βρέθηκα να γίνομαι 59 χρονών στην εντατική», είπε χαρακτηριστικά. Σε άρθρο του περιέγραψε όλη την εμπειρία που βίωσε αλλά και την αγωνία του σχετικά με το αν θα ξανασυναντήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

«Είναι πολύ παράξενο πόσο κινηματογραφικές και ρομαντικές μπορεί να μοιάζουν οι ρετρό λάμπες της Β. Σοφίας από το πίσω παράθυρο ενός ασθενοφόρου».

«Από τη μία στιγμή στην άλλη νιώθεις ότι μπορεί να μην αγκαλιάσεις ξανά αυτούς που αγαπάς, να μην έχεις την ευκαιρία να ζητήσεις συγνώμη για κάποια γέφυρα που έκοψες χωρίς λόγο ή να ξαναδείς το αγαπημένο σου αιγιοπελαγίτικο εκκλησάκι με την ελληνική σημαία να κυματίζει δίπλα».


Όπως επίσης δήλωσε, στην αρχή είχε υποτιμήσει τον ιό, πιστεύοντας πως προκαλεί απλώς μια βαριά γρίπη. Δυστυχώς δεν είναι έτσι όμως, πρόκειται για ένα πολύ ύπουλο ιό όπως ο ίδιος τον χαρακτήρισε και δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας!

Στη συνέχεια, είπε ότι μέσα από αυτή την εμπειρία του στο νοσοκομείο διαπίστωσε πόσα λίγα γνωρίζουν οι γιατροί για τον ιό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί έμαθαν ότι «όσο πιο γερή κράση έχεις τόσο πιο επίμονος γίνεται ο ιός και σου επιτίθεται».

Μίλησε φυσικά και για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που στάθηκε στο πλευρό του αυτές τις δύσκολες στιγμές:

«Αυτό που κρατάω από αυτή την εμπειρία είναι οι άνθρωποι που στάθηκαν σε μένα, οι ήρωες πίσω από τις μάσκες, δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε».

«Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί», υποστήριξε ο Αλέξης Παπαχελάς.

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares