Skip to main content

CELEBS

O Jean-Luc Godard live στο Instagram

Ο ζωντανός μύθος μίλησε για τον Covid-19



Μετά το διάγγελμα της Βασίλισσας για τον κορωνοϊό, τον λόγο πήρε ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ο οποίος με τον δικό του μοναδικά αμφίσημο τρόπο σχολίασε την υγειονομική κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας Covid-19. Η σχολή Καλών Τεχνών ECAL της Λωζάνης, κάλεσε τον θρυλικό σκηνοθέτη σε μια ζωντανή συζήτηση μέσω Instagram, να μιλήσει για τα σημερινά δεδομένα.

https://www.instagram.com/p/B-oqE-lgj5b/

Ο ίδιος εμφανίζεται να κρατά στο ένα χέρι πούρο και με την αντισυμβατική πολιτική του άποψη, ανέπτυξε την δική του θεωρεία για τον Covid-19, συσχετίζοντας τον άμεσα με την γλώσσα και την επικοινωνία. «Ο ιός είναι ένας τρόπος επικοινωνίας, χρειάζεται και έναν άλλον για να πάει στον γείτονα, όπως μερικά πουλιά, για να καταφέρει να μπει μέσα. Οπως και όταν στέλνουμε μήνυμα μέσω ενός δικτύου, χρειαζόμαστε τον άλλον για μπει στο σπίτι του [...] Ο ιός είναι μια επικοινωνία, σαν αυτό που κάνουμε τώρα... το οποίο δεν θα μας σκοτώσει, αλλά ίσως μας κάνει να ζήσουμε χειρότερα», ανέφερε σοφά ο Γκοντάρ.


Στο στόχαστρό του βρέθηκε και η πολιτική εξουσία, αναφέροντας πως «οι πολιτικοί, οι επικεφαλής των κρατών έχουν πνιγεί μέσα στις λέξεις τους», συνεχίζοντας την θεωρία του περί λέξεων. Παράλληλα μεταξύ άλλων, θύμισε πως συνεχίζει να γράφει χειρόγραφα: «Γράφω στο χέρι ακόμη. Και μερικές φορές κάνω τόσο μικρά γράμματα που δεν μπορώ να διαβάσω τι έχω γράψει. Οπότε τα ξαναγράφω. Δεν είναι ποτέ το ίδιο πράγμα, αλλά όπως λένε, μόνο αυτοί που μπορούν να σβήσουν γράφουν πραγματικά.»

Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ περιέγραψε πως περνάει τις μέρες του εν μέσω καραντίνας λέγοντας πως παρακολουθεί λίγες ειδήσεις προσπαθώντας να μην παρασυρθεί από τα fake news ενώ, δήλωσε χαρακτηριστικά για την σχέση του σινεμά και της τηλεόρασης: «Η τηλεόραση δημιουργεί λήθη, το σινεμά δημιουργεί αναμνήσεις».

H συζήτηση έγινε φυσικά στα γαλλικά και σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει και υποτιτλισμένη στα αγγλικά.

 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.