Skip to main content

CELEBS

Τον Μάιο η πρώτη άρση των μέτρων

Ποια καταστήματα θα ανοίξουν



 

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η πρώτη άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως έχει πει επανειλημμένα η κυβέρνηση, η διαδικασία θα πάρει χρόνο,  ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

«Η άρση τους θα γίνει με αντίστροφο τρόπο, από αυτόν που επιβλήθηκαν», είπε τη Μεγάλη Πέμπτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, ωστόσο επέστησε την προσοχή όλων "να μη φάμε γκολ στο 90’".

Παράλληλα, προειδοποίησε πως η ζωή μας δε θα γίνει αμέσως η ίδια όπως ήταν πριν τον κορωνοϊό: «Αυτά θα γίνουν σταδιακά, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί τα εμβόλιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία πιθανή ημερομηνία για την πρώτη άρση των περιορισμών είναι η 10η Μαΐου.

Το σενάριο θέλει να ανοίγουν πρώτα τα μικρά καταστήματα, ανάμεσα στα οποία θα είναι τα οπτικά και τα κομμωτήρια, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα εστίασης και σε τρίτο τα πολυκαταστήματα.

Φυσικά, τα μέτρα προφύλαξης θα ισχύουν κανονικά και θα πρέπει να εφαρμόζονται πιστά από τους επιχειρηματίες και τους πελάτες.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, στόχος είναι να καταργηθεί η αποστολή SMS αφού φυσικά πρώτα ανοίξουν κάποιες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με όσα ο είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με σπουδαίους Έλληνες αθλητές, η άθληση θα είναι από τις πρώτες δραστηριότητες που θα επιτραπούν, όταν ξεκινήσει η χαλάρωση της καραντίνας.

Τέλος, σε ότι αφορά την μετακίνηση των πολιτών το πιο πιθανό σενάριο είναι να επιτραπεί πρώτα η μετακίνηση μέσα στις πόλεις και σε δεύτερο χρόνο στην επαρχία.

Όλα αυτά, βέβαια, έχουν μια αυστηρή προϋπόθεση: να παραμείνει ελεγχόμενη η κατάσταση και να μην υπάρξει χαλάρωση από την πλειονότητα των πολιτών τς ημέρες του Πάσχα.

πηγή: star.gr

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.