Skip to main content

CELEBS

Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπρους Μάγιερς από κορωνοϊό

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών στο Παρίσι


Ρόμυ Μελάνι

 

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 78 ετών στο Παρίσι, ο σπουδαίος ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Μπρους Μάγερς από κορωνοϊό.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με επίσημη ανακοίνωση το Théâtre des Bouffes du Nord στο AFP. «Μια μοναδική προσωπικότητα του θεάτρου έφυγε από τη ζωή, ο Μπρους Μάγερς. Ένας μοναδικός ηθοποιός για τον οποίο θρηνούμε σήμερα» ήταν τα λιτά λόγια του 95χρονου Πίτερ Μπρουκ.

Ο Μπρους Μάγερς είχε ζήσει αρκετά μεγάλο διάστημα στη χώρα μας την οποία αγαπούσε ιδιαίτερα.

Το 2015, μετά από πρόταση της μαθήτριάς του και ηθοποιού Ραφίκας Σαουίς, αποφάσισε να σκηνοθετήσει το κορυφαίο θεατρικό έργο του Ζαν Ζενέ «Δούλες» στο Εθνικό Θέατρο. Έτσι άφησε για λίγο το αγαπημένο του Παρίσι και έγινε Αθηναίος για τις ανάγκες της προετοιμασίας του έργου.

Η παράσταση ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία τον Μάρτιο του 2015 στη σκηνή Κατίνα Παξίνού με την Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Κλαίρης, την Ραφίκα Σαουίς στο ρόλο της Σολάνζ και την Λένα Παπαληγούρα στο ρόλο της Κυρίας.

Ο Μπρους Μάγερς γεννήθηκε το 1942 στην Αγγλία. Είχε παίξει αλλά και σκηνοθετήσει δεκάδες έργα του Πίτερ Μπρουκ, κυρίως του Σαίξπηρ.

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.