150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι

Σήμανε συναγερμός σύμφωνα με τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά

Τόνια Τζαφέρη

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στις υγειονομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά βρέθηκαν 150 άτομα θετικά στον κορωνοϊό στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας.

Σε ερώτηση του προέδρου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κ. Ανδρέα Μαρτζάκλη για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται να του είπε:

«Έχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά μεταβαίνει στη δομή ο γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μανώλης Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Αυτή την ώρα στο δημαρχείο της Ερμιόνης πραγματοποιείται σύσκεψη με την συμμετοχή του δημάρχου, αλλά και του Περιφερειάρχη.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και πως ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο.

Πάντως ο υφυπουργός και τα μέλη του κλιμακίου που έφτασαν στη δομή των μεταναστών αντίκρισαν και εικόνες καταστροφής, καθώς αρκετοί μετανάστες, προκάλεσαν ζημιές όταν έμαθαν πως το ξενοδοχείο μπαίνει σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εντοπίστηκε μια 28χρονη έγκυος, η οποία διαμένει στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, θετική στον κορωνοϊό. Αμέσως έσπευσαν εκεί ο κ. Τσιόδρας, ο κ. Χαρδαλιάς και ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Όπως ενημέρωσε χθες το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας σε τεστ για κορωνοϊό υπεβλήθησαν και οι 475 διαμένοντας στη δομή μεταναστών, όλοι οι εργαζόμενοι εκεί αλλά και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου όπου είχε μεταβεί η 28χρονη εγκυμονούσα.

Πηγή: Star.gr

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares