Skip to main content

CELEBS

Charlize Theron: «Χτυπάει» την ενδοοικογενειακή βία εν μέσω πανδημίας

"Together For Her" η γενναιόδωρη προσφορά της

 



Ενώ η πανδημία του Covid-19 σαρώνει όλο και περισσότερες χώρες του κόσμου, με τα θύματα του να αγγίζουν ένα υψηλό ποσοστό παγκοσμίως, η ενδοοικογενειακή βία συνεχίζει να βρίσκει έδαφος να καρποφορεί κάτω από τέτοιες συνθήκες. Οι μέρες του Μένουμε Σπίτι έχουν αποδειχτεί μοιραίες για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αφού τα ποσοστά της τελευταίας έχουν αυξηθεί σημαντικά το προηγούμενο διάστημα.

Η Charlize Theron μέσα σε αυτή την παγκόσμια υγειονομική κρίση, αποφάσισε να σταθεί δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά με μια γενναιόδωρη προσφορά. Μέσω του ιδρύματος της, η διάσημη ηθοποιός δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια, για τη στήριξη των θυμάτων του κορωνοϊού και των καταφυγίων που φιλοξενούν γυναίκες και παιδιά θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

https://www.instagram.com/p/B_Sg0p-hQV4/

Η ίδια στον λογαριασμό της στο Instagram, ανάρτησε την σχετική ανακοίνωση αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μέσα σ’ αυτή την άνευ προηγουμένου παγκόσμια κρίση, μας έχει ζητηθεί να βρούμε καταφύγιο στην ασφάλεια των σπιτιών μας- αλλά τι γίνεται αν τα σπίτια μας αν δεν είναι ασφαλή; Για εκατομμύρια γυναικών και παιδιών ανά τον κόσμο, το να μοιράζονται την ίδια στέγη με τον κακοποιό τους, το σπίτι μπορεί να είναι επικίνδυνο».

«Αυτός είναι ο λόγος που, στηρίζω την παγκόσμια μάχη κατά της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 μαζί με το ίδρυμα CTAOP (Charlize Theron Africa Outreach Project) και ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το CARE και το Entertainment Industry Foundation, στηρίζοντας το #TogetherForHer. Η ομάδα μου προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια για την ανακούφιση από τον COVID με τις 500.000 συγκεκριμένα να πηγαίνουν στην καμπάνια μας “Together For Her” ( «Μαζί για εκείνη»). Στηρίζουμε έτσι τις γυναίκες ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία εξασφαλίζοντας πόρους σε έγκυρα καταφύγια ανά τον κόσμο», γράφει στο τέλος η ηθοποιός.

https://www.instagram.com/p/B7fEyTyhk4E/

Η καλλονή ηθοποιός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε αυτό το θέμα, αφού σε παλαιότερη συνέντευξή της έχει δηλώσει πως και η ίδια έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Όπως ανέφερε και η ίδια, ο πατέρας την ήταν αλκοολικός και βίαιος και η μητέρα της αναγκάστηκε να τον σκοτώσει, όταν η Theron ήταν μόλις 15 ετών, ενώ βρισκόταν σε αυτοάμυνα και ήθελε να σώσει την κόρη της.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Πού διασκέδασαν Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια & Ευγενία Σαμαρά

Μαζί τους ήταν και η Χριστίνα Κοντοβά και ο Κωνσταντίνος Δέδες

CELEBS

Συγκινεί η Ξένια Καλογεροπούλου για τον Γιάννη Φέρτη: Η μισή μου ζωή ήταν με τον Γιάννη

Το συγκινητικό αντίο της ηθοποιού στον πρώην σύζυγό της

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FITNESS

6 τρόποι με τους οποίους η yoga ενισχύει τη σεξουαλική σου ζωή

Κι όμως, η ενασχόληση μαζί της μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ και το σεξ στην καθημερινότητά σου