Τανιμανίδης - Μπόμπα: Εθελοντές για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Η πειραματική διαδικασία της θεραπευτικής χορήγησης αντισωμάτων ξεκίνησε

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, μίλησαν μέσω βιντεοκλήσης ο Καθηγητής αιματολογίας του ΕΚΠΑ, Ευάγγελος Τέρπος, αλλά και ο Σάκης Τανιμανίδης και η σύζυγός του, Χριστίνα Μπόμπα, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους Έλληνες που νόσησαν με κορωνοϊό. Οι δυο τους πλέον έχουν αναρρώσει πλήρως και αποφάσισαν να γίνουν εθελοντές στην πειραματική διαδικασία της θεραπευτικής χορήγησης αντισωμάτων για τον Covid- 19 από ασθενείς που έχουν ιαθεί. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την ανεύρεση εθελοντών.

 

«Η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη με έξι δότες, ανάμεσά τους ήταν και ο κ. Τανιμανίδης και η κ. Μπόμπα, τους οποίους ευχαριστώ ολόψυχα, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μου. Υπάρχουν μέχρι στιγμής 11 άτομα που έχουν δώσει αίμα, τα οποία έχουν ήδη νοσήσει με κορωνοϊό και έχουν θεραπευτεί. Έτσι, θα δούμε αν έχουν αντισώματα, προκειμένου να μπορέσουν σε δεύτερη φάση να δώσουν το πλάσμα τους, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία για Covid-19 της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Τέρπος.

«Το πρώτο βήμα ήταν αρκετά απλό, δώσαμε αίμα, λίγο περισσότερο από αυτό που δίνουμε για να κάνουμε εξετάσεις, ώστε να μπορούν να δουν όλες τις παραμέτρους για το αν είμαστε κατάλληλοι. Νομίζω ότι ένα ποσοστό του αίματος το στέλνουν και στην Αμερική για περαιτέρω έρευνα.

Είναι μια συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια μας εξήγησαν. Είναι κάτι απλό, για να δεις αν είσαι κατάλληλος για να προχωρήσεις στο δεύτερο βήμα. Είναι σημαντικό όποιος έχει περάσει τον κορωνοϊό να έρθει εθελοντικά να γίνει δότης. Λόγω προσωπικών δεδομένων δεν μπορούν να σε καλέσουν εκείνοι. Εμάς μας πήραν προσωπικά», ανέφερε στη συνέχεια η Χριστίνα Μπόμπα.

Πηγή: Star.gr

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares