Κορωνοϊός: Αύριο η ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων

Η υπουργός θα δώσει οδηγίες μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Τόνια Τζαφέρη

 

Αύριο, Τετάρτη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως θα μεταβεί στο υπουργείο Υγείας και από εκεί στις 18:00 ακριβώς μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Σωτήρη Τσιόδρα θα ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων.

Έτσι αναμένεται πως σήμερα στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία κι αύριο η κ. Κεραμέως θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα στη Γ' Λυκείου την Δευτέρα 11 Μαΐου.

Θα ακολουθήσουν στις 25 Μαΐου οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια.   Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.  

Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων προφύλαξης με πλύσιμο χεριών και χρήση αντισηπτικού, ενώ θα υπάρχει μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τμήμα.

Για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός εξετάζεται να εφαρμοστεί κυλιόμενο ωράριο, πράγμα που σημαίνει ότι ένας αριθμό μαθητών θα κάνει μάθημα από τις 8:30 έως τις 11:30 και ένας άλλος μετά έως τις 14:30. Δεν αποκλείεται επίσης να λειτουργήσουν και απογευματινά τμήματα.

Ανοιχτό είναι τέλος και το ενδεχόμενο να παραταθεί η σχολική χρονιά για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία έως τα τέλη Ιουνίου.

πηγή: star.gr

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares