Πρόστιμο 150 ευρώ για είσοδο σε καταστήματα δίχως μάσκα

Πού ακριβώς ισχύει

Τόνια Τζαφέρη

 

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και σε επιχειρήσεις από τις 4 Μαΐου, ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Θα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, σχολεία, μέσα μεταφοράς, παντοπωλεία, κουρεία, κομμωτήρια, νοσοκομεία, κέντρα αισθητικής, νοσοκομεία και λοιπές υπηρεσίες, που προϋποθέτουν σωματική επαφή, αλλά και στους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

«Για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

«Προβλέπονται αυστηρά μέτρα για εργαζόμενους και πελάτες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματα και στους κλειστούς χώρους (σημ: όπως και στα ταξί και στα μέσα μεταφοράς), από όλους και επιπλέον με γάντια και άλλα είδη προστασίας από το προσωπικό, αλλά και απολύμανσης των χώρων και των αντικειμένων που χρησιμοποιούνται πχ. στα κομμωτήρια, όπου οι πελάτες θα πηγαίνουν μόνο με ραντεβού, προς αποφυγή συνωστισμού», εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είναι υποχρεωτική η τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανά άτομο, χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες, ενώ συνιστάται μη χρήση ανελκυστήρων», σημείωσε ο ίδιος.

Όπως σημείωσε, «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την μάσκα, όπως μάθαμε να ζούμε με το κράνος στις μηχανές και την ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Το κράτος δεν ήρθε για να έχει κάποιο άλλο όφελος».

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως «θα δοθούν οδηγίες και για το πώς μπορεί να φτιάξει κάποιος μάσκα μόνος του, στο σπίτι του».

Ο κ. Παπαθανάσης, τέλος, υποστήριξε ότι θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες λεπτομερείς οδηγίες για τους όρους που πρέπει να τηρούνται ανά περίπτωση και ανά κατάστημα, πχ. στην εστίαση, αναφέροντας πάντως ότι σε οριζόντια μέτρα υπάρχουν πάντοτε και ιδιαίτερες περιπτώσεις.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares