Skip to main content

CELEBS

Δούκας του Cambridge: Μίλησε για τις επιπτώσεις του lockdown στην ψυχική υγεία των νέων

«Ανησυχώ για το πώς μπορούν οι νέοι να αντιμετωπίσουν όλα αυτά»

 



 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας William εκφράζει δημόσια προβληματισμούς που αφορούν την ψυχική υγεία των νέων αλλά και των μικρότερων παιδιών. Αυτή την φορά, σε ανοιχτό διάλογο με πέντε ειδικούς επιστήμονες και ψυχολόγους από τον οργανισμό Belfast Health and Social Care Trust, εξέφρασε τις ανησυχίες του αλλά και τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων που αφήνει ο εγκλεισμός στα νέα παιδιά.

«Ανησυχώ για το πώς μπορούν οι νέοι να αντιμετωπίσουν όλα αυτά που βιώνουμε. Το γεγονός πως δεν πάνε σχολείο, το άγχος, οι θάνατοι μελών της οικογένειας τους, καθώς και τα προβλήματα της οικονομίας, είναι θέματα που θα τους επηρεάσουν μακροπρόθεσμα. Tι υπηρεσίες πιστεύετε πως χρειαζόμαστε για να το αντιμετωπίσουμε;» είπε χαρακτηριστικά ο Δούκας.

https://www.instagram.com/p/B_R9zKPF77Q/

Στην ανησυχία του αυτή, απάντησε η σύμβουλος ψυχολογίας Frances Doherty: «Με ενδιαφέρον παρατηρήσαμε πως οι αναφορές έχουν μειωθεί, αλλά όταν ο κόσμος ξεκινάει να επιστρέφει στην κανονική του ζωή, και συνειδητοποιήσουμε όλοι αυτό που περάσαμε, ίσως οι αναφορές αυξηθούν και αυτό θα έχει αντίκτυπο στις υπηρεσίες μας. Αυτό που ίσως βοηθήσει, είναι να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε οι νέοι να μπορούν να προσέχουν τον εαυτό τους. Οι γονείς να ενδιαφέρονται και να τους βοηθούν να επιβιώσουν και να θριαμβεύσουν ξανά, ακόμη και μέσω πανδημίας. Από την άλλη, θεωρώ πώς θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες που αναφέρατε.»

https://www.instagram.com/p/B9Unw7aF7Kq/

Η ομαδική συζήτηση πραγματοποιήθηκε μέσω Zoom ενώ λίγο πριν ολοκληρωθεί η ομιλία ο William ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή: «Πριν φύγω, θέλω να μοιραστώ πώς είμαι ευγνώμων για όλα αυτά που κάνετε. Ελπίζω να σας ευχαριστούν και να σας εκτιμούν κι άλλοι, για την σκληρή δουλειά που κάνετε εσείς και οι ομάδες σας. Κάνετε όλοι μεγάλη διαφορά.»

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε