Skip to main content

CELEBS

Taylor Swift - Lady Gaga: Στρέφονται δημόσια ενάντια στον Donald Trump

Αφορμή η δολοφονία του George Floyd

 



Η δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολη της Μινεσότα την περασμένη Δευτέρα, έχει προκαλέσει παγκόσμια κινητοποίηση ενάντια στον ρατσισμό. Οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια συνεχίζονται σχεδόν σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ ενώ από την έντονη αυτή αντίδραση δεν λείπουν και οι celebrities, οι οποίοι παρουσιάζονται ένθερμοι υποστηρικτές της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Παράλληλα, οι δηλώσεις του Προέδρου της Αμερικής, Donald Trump, πυροδότησαν τα γεγονότα αφού όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Twitter « Όταν οι λεηλασίες αρχίζουν, τα πυρά ξεκινούν». Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση πολλών καλλιτεχνών, με την Taylor Swift να παίρνει πρώτη θέση ενάντια στον Trump. Συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια απάντησε σε όσα ειπώθηκαν ως εξής: «Αφού πυροδοτήσατε τη φωτιά της υπεροχής της λευκής φυλής και του ρατσισμού από την αρχή της θητείας σας, έχετε το θράσος να παριστάνετε τον ηθικά ανώτερο και να απειλείτε με τη χρήση βίας. Θα ψηφίσουμε για να σας διώξουμε τον Νοέμβριο».

Το παράδειγμα της Taylor Swift ακολούθησε και η Lady Gaga, η οποία με την σειρά της έστειλε ένα οργισμένο μήνυμα προς τον Αμερικανό πρόεδρο «Έχω πολλά να πω γι αυτό, αλλά το πρώτο πράγμα είναι πώς φοβάμαι να πω οτιδήποτε θα πυροδοτήσει οργή, παρόλο που αυτό είναι ένα απόλυτα δικαιολογημένο συναίσθημα. Δεν θέλω να συνεισφέρω σε περισσότερη βία, θέλω να βρεθεί λύση. Νιώθω εξοργισμένη με τον θάνατο του George Floyd όπως και με εκείνους τόσων πολλών μαύρων ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους με γεωμετρική πρόοδο. Οι φωνές της μαύρης κοινότητας έχουν σιωπήσει για πολύ καιρό και αυτή η σιωπή αποδεικνύεται θανάσιμη ξανά και ξανά». Η Gaga ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η πολιτική του Donald Trump, από το ξεκίνημά της τροφοδοτεί ένα σύστημα που έχει τις ρίζες του στον ρατσισμό» ενώ κλείνοντας το κείμενο της ζητάει άμεσα μια αλλαγή, «Είναι καιρός για αλλαγή. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Είναι μια επική τραγωδία που ορίζει τη χώρα μας εδώ και καιρό».

https://www.instagram.com/p/CA1w91OFWNF/

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department