Η βασίλισσα Ελισάβετ θα γιορτάσει για δεύτερη φορά τα γενέθλια της

Ο επίσημος εορτασμός μετά την καραντίνα

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

Το να είσαι βασίλισσα είναι από μόνο του ένα προνόμιο σε αυτή την ζωή. Όμως, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει και άλλα  προνόμια μεταξύ των οποίων είναι και ο εορτασμός των γενεθλίων της δύο φορές τον χρόνο. Η ακριβής ημέρα γέννησης της βασίλισσας είναι στις 21 Απριλίου, όμως κάθε χρόνο ο επίσημος εορτασμός των γενεθλίων της γίνεται το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου και η μέρα ονομάζεται «Trooping The Colour».

View this post on Instagram

A post shared by Carl (@carlosvanvegas)

Η ημέρα που είναι αφιερωμένη στην βασίλισσα περιλαμβάνει μια μεγάλη τελετή με στρατιωτική παρέλαση, στην οποία η βασίλισσα Ελισάβετ καλείται να επιθεωρήσει τα στρατεύματα. Επιπλέον, σε αυτή συμμετέχουν πάνω από 1.400 αξιωματικοί και 200 άλογα αλλά και 400 μουσικοί από δέκα συγκροτήματα, ενώ από την τελετή αυτή δεν λείπουν και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Βεβαία, ο Covid-19 είχε άλλα σχέδια και για τα γενέθλια της βασίλισσας, τα οποία γιόρτασε ιδιωτικά στην διάρκεια της καραντίνας, μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο, στο παλάτι του Windsor, όπου βρίσκονταν εξαιτίας της πανδημίας. Μάλιστα ενώ το Παλάτι είχε ανακοινώσει εκείνες τις ημέρες, πως η τελετή «Trooping The Colour» δεν θα πραγματοποιούταν, τώρα τα πράγματα αλλάζουν ξανά και η τελετή θα πραγματοποιηθεί τελικά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το ερχόμενο Σάββατο λοιπόν, η βασίλισσα Ελισάβετ θα γιορτάσει για δεύτερη φορά τα 94 γενέθλιά της, με την διαφορά πως το «Trooping The Colour» θα περιλαμβάνει μια μικρότερη παρέλαση ενώ θα λάβει χώρα στο Windsor και όχι στο ανάκτορο του Buckingham, όπως κάθε χρόνο.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares