Skip to main content

CELEBS

Cate Blanchett: "Τα παγκόσμια προβλήματα αντιμετωπίζονται με παγκόσμια αλληλεγγύη"

Στο πλευρό των προσφύγων η διάσημη ηθοποιός

 



 

Η Cate Blanchett με αφορμή δύο από τα μεγαλύτερα παγκόσμια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή, την πανδημία Covid-19 και το μεταναστευτικό κύμα, μίλησε ανοιχτά στο περιοδικό Variety και το ειδικό τεύχος του «Power of Women 2020», για τις κινητοποιήσεις στο πλευρό του Οργανισμού Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών UNHCR, με τον οποίο ασχολείται από το 2014.

https://www.instagram.com/p/CBOFQ2olET7/

Με ένα κατακόκκινο outfit ποζάρει για λογαριασμό του περιοδικού και αποκαλύπτει πως στέκεται στο πλευρό των προσφύγων, αυτές τις κρίσιμες ώρες. «Σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες του UNHCR και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πάνω από 70 εκατομμύρια πληθυσμού έχουν μετακινηθεί, ενώ 26 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες. Ζουν σε στρατόπεδα και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον Covid 19, καθώς δεν μπορούν εξ ορισμού να τηρήσουν αποστάσεις ή και τις βασικές αρχές υγιεινής...» σημείωσε η ηθοποιός.

https://www.instagram.com/p/CBQ1WKmlWfi/

Στην συνέχεια η Cate Blanchett αναφέρει ««Είναι μία καταστροφική ωρολογιακή βόμβα που περιμένουμε να σκάσει. Ακόμα κι αν η Μ. Βρετανία για παράδειγμα, καταφέρει να ελέγξει την καμπύλη, η μετακίνηση των προσφύγων, ανθρώπων που δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς παρά να ζητήσουν καταφύγιο, θα μας φέρει αντιμέτωπους με δεύτερο και τρίτο κύμα πανδημίας...», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην λάθος διαχείριση του ζητήματος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, δηλαδή το κλείσιμο των συνόρων και η μη ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Πόσο, μα πόσο βραχυπρόθεσμο μέτρο. Μου φαίνεται ιδιαίτερα παράδοξο, ότι μπροστά σε μία πανδημία, ακόμα υπάρχει η πλάνη της "προστασίας των συνόρων", αντί να γίνει πασιφανές ότι τα παγκόσμια προβλήματα αντιμετωπίζονται με παγκόσμια αλληλεγγύη».

https://www.instagram.com/p/CBQWi0-lHE-/


 



Cover Photo: Sophy Holland

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα