Skip to main content

CELEBS

Το μήνυμα πίσω από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες των γυναικών στο #ChallengeAccepted

Ο λόγος που βλέπεις ασπρόμαυρες φωτογραφίες γυναικών στο instagram



 

Τις τελευταίες ημέρες, πιθανότατα το feed σου στο Instagram έχει πλημμυρίσει με ασπρόμαυρες φωτογραφίες γυναικών και το hashtag #ChallengeAccepted.

Η ιδέα είναι να δημοσιεύεται μια φωτογραφία χωρίς χρώμα και κάνοντας ‘’tag’’ άλλες γυναίκες για να κάνουν το ίδιο. Το hashtag έχει αυτήν τη στιγμή περίπου 4,5 εκατομμύρια δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα, με διασημότητες όπως η Jennifer Lopez, η Gabrielle Union, η Jennifer Aniston, η Tracee Ellis Ross και η Eva Longoria να ανεβάζουν τις δικές τους selfies ακολουθώντας την πρόκληση.

H πρόκληση ξεκίνησε στην Τουρκία προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τα υψηλά ποσοστά γυναικοκτονιών στη χώρα. "Τούρκοι ξυπνούν κάθε μέρα για να δουν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία μιας γυναίκας που δολοφονήθηκε, στο feed τους στο Instagram, στις εφημερίδες τους, στις τηλεοράσεις τους", αναφέρει η δημοσίευση. "Η ασπρόμαυρη πρόκληση φωτογραφιών ξεκίνησε ως τρόπος για τις γυναίκες να υψώσουν τη φωνή τους. Για να στέκονται σε αλληλεγγύη με τις γυναίκες που έχουμε χάσει. Για να δείξουν ότι μια μέρα θα μπορούσε να είναι η δική τους ασπρόμαυρη φωτογραφία στο δελτίο ειδήσεων".

https://www.instagram.com/p/CDL3Oqqger0/?utm_source=ig_embed

Η Cristine Abram, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων και υπεύθυνη μάρκετινγκ για το Later, μια εταιρεία social media marketing, δήλωσε στην editor του New York Times,  Taylor Lorenz: "Αυτή ήταν η σπίθα που οδήγησε στην επανεμφάνιση της πρόκλησης του εν λόγω hashtag. Όλα έχουν να κάνουν με τη γυναικεία ενδυνάμωση. Υπήρχε ήδη αυτό το hashtag για την ευαισθητοποίηση άλλων μεγάλων ζητημάτων. Η αξιοποίηση αυτού επέτρεψε στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν διάδραση πολύ πιο γρήγορα επειδή ο αλγόριθμος ήταν ήδη εξοικειωμένος με το hashtag".

Ωστόσο, ορισμένοι κατέκριναν την εξέλιξη της πρόκλησης, από την ευαισθητοποίηση σχετικά με το ζήτημα της γυναικοκτονίας έως τις "γυναίκες που υποστηρίζουν τις γυναίκες", ως μια φαινομενικά ανούσια προσέγγιση στον φεμινισμό.

Η Ali Segel, συμπαρουσιάστρια του podcast Web Crawlers, έγραψε στο Twitter: "Προκαλώ όλους όσους έχουν δημοσιεύσει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία να δημοσιεύσουν ένα screenshot του οργανισμού ή της δωρεάς που έχουν κάνει σε κάτι που υποστηρίζει πραγματικά τις γυναίκες. Ευχαριστώ!" προσθέτοντας αργότερα:

"Απλώς λέω ... ως γυναίκες ... θα μπορούσαμε πιθανώς ... να εξισώσουμε την ενδυνάμωση .... και την αλληλεγγύη ... με περισσότερα .... από μια selfie ..... αυτό είναι όλο".

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...