Skip to main content

CELEBS

Κορωνοϊός: 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα

Πότε θα έρθει η πρώτη δόση και τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας



 

Τρία εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο του κορωνοϊού θα πάρει τμηματικά η Ελλάδα, με την πρώτη δόση να έρχεται τον Δεκέμβριο.

Πρόκειται για το εμβόλιο που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, «σε περίπτωση που περάσει και τη φάση 4», όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3. Aναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο, που θα είναι μονή ή διπλή δόση,  και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά», δήλωσε ο υπουργός Υγείας στον Σκάι.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της γρίπης (Η1Ν1), εξηγώντας ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 4,2 εκατ. δόσεις και πως οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο κ. Κικίλιας, απαντώντας στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση η κυβέρνηση, ερωτώμενος «σε ποια χώρα του κόσμου εμφανίστηκε στρατηγική καλύτερη από την Ελλάδα να την αντιγράψουμε και εμείς;».

Όπως εξήγησε, ο ιός δεν είναι εποχικός: «αυτό που πίστευαν οι επιστήμονες δεν βγήκε, δηλαδή ότι θα μαζευτεί λόγω ζέστης και υγρασίας. Επειδή ξέρουμε ότι επωάζεται σε δύο εβδομάδες ο ιός, θα μετρήσουμε σε δύο εβδομάδες εάν θα μαζευτεί το πράγμα και θα προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα αν χρειαστεί».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε το ΕΣΥ με πάνω από 6.500 γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό και «είμαστε σε διαδικασία διπλασιασμού των ΜΕΘ μέχρι τέλος του έτους».

Όσον αφορά τα μέτρα, αλλά και τη χαλαρότητα, που παρατηρείται, ειδικά στους νέους, ο κ. Κικίλιας, είπε: «Είναι αδύνατο να κρατήσουμε για πάντα στα σπίτια τους κλειδωμένους τους συμπολίτες μας. Πρέπει να εξηγήσουμε στους νέους ότι πρέπει να προστατέψουν και τους γονείς τους παππούδες και τις γιαγιάδες, δεν τους έχουμε απέναντι».

Πηγή: star.gr

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός