Το μήνυμα του Αντίνοου Αλμπάνη για τον καρκίνο: «Ο αγώνας είναι άνισος»

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με λέμφωμα

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Θλίψη σε όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση πως ο  Chadwick Boseman έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών από καρκίνο.

 Ο Αντίννοος Αλμπάνης ο οποίος το 2019 είχε διαγνωστεί με λέμφωμα, έγραψε ένα τρυφερό μήνυμα στα social media για τον ηθοποιό που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Μαύρος Πάνθηρας», ενώ ταυτόχρονο εξέφρασε και την οργή του για όσους αναφέρουν πως ο Chadwick έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

«Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία το πρωί. Πετούσαμε με ένα bombardier της Ολυμπιακής πάνω από́ την Αθήνα από́ αυτά́ που με πήγαιναν στη Λήμνο όταν ήμουν παιδί. Αυτά που θυμίζουν τις ντακότες του β’ παγκοσμίου πολέμου ή για να είμαστε ειλικρινείς, αυτά́ που θυμίζουν πούλμαν με φτερά́ και έλικες. Οι παλιοί λένε πως τα ελικοφόρα είναι τα πιο ασφαλή αεροσκάφη κι ας τρίζουν χειρότερα και από πλυντήριο που στύβει. Η σκέψη μου ωστόσο ήταν αλλού́. Το ίδιο πρωί διάβαζα στην εφημερίδα για τον Μπόουζμαν και τη μάχη του. Αυτή  που έχασε και θύμωσα για άλλη μια φορά με την γλώσσα. Είναι ανεξήγητο το γιατί αυτή η στρατιωτική φρασεολογία έχει διεισδύσει στα μέσα ενημέρωσης και στην καθημερινή ζωή. Σκοπός όσων τη χρησιμοποιούν είναι να δείξουν αλληλεγγύη και αισιοδοξία σε μία αδιανόητα δύσκολη στιγμή στη ζωή κάποιου. Μιλώντας όμως με αυτήν τη γλώσσα μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο Μπόουζμαν, όπως και τόσοι άλλοι, είχε τα κότσια. Δεν έδωσε όμως μάχη, δεν ήταν σε πόλεμο με τον καρκίνο, δεν ήταν «ηττημένος στρατιώτης». Η  συνήθεια να λέμε ότι το να ζεις με καρκίνο είναι μάχη και όσοι τη χάνουν είναι losers, την ώρα που άνθρωποι σαν κι εμένα -ευτυχώς ακόμα ζωντανοί έπειτα από θεραπεία- είναι θριαμβευτές, είναι μάλλον άκομψη στον «δικό μας κόσμο», το να έχεις καρκίνο δεν είναι καθόλου ένας αγώνας. Μερικές μέρες ο καρκίνος έχει το πάνω χέρι, άλλες μέρες εμείς. Να θυμόμαστε τους ανθρώπους για τις όποιες θετικές επιπτώσεις έφεραν στον κόσμο και όχι για το αν ηττήθηκαν ή κέρδισαν. Είναι εξαιρετικά άδικο να λέμε για κάποιον ότι έχασε έναν αγώνα που είναι πέρα από τον έλεγχό του. Γιατί αν είναι αγώνας, είναι άνισος και συγχωρέστε με που παίρνω θέση αλλά όπως λέει και το φιλαράκι μου η Μαρία, “αν έχεις κλάψει από χαρά για τα καλά αποτελέσματα του διπλανού σου στον θάλαμο, καταλαβαίνεις ότι κάτι μας ενώνει όλους”. Παρόντες και απόντες. Για τους απόντες λοιπόν οφείλουμε να μιλαμε. Ήταν κι αυτοί δικοί μας» έγραψε στο Instagram του ο ηθοποιός.

Πηγή: star.gr

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares