Skip to main content

CELEBS

Jill Biden: Από καθηγήτρια, σε νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Ποια είναι η 69χρονη γυναίκα που θα κατακτήσει τον Λευκό Οίκο;



 

Εχθές ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα όπου επιβεβαίωσαν ότι ο Biden θα είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, με εκατομμύρια Αμερικανούς να γιορτάζουν την νίκη του και χιλιάδες celebrities να αντιδρούν θετικά στο άκουσμα της είδησης. Από την 20η Ιανουαρίου το ζεύγος Biden θα μεταφερθεί στον Λευκό Οίκο και μπορεί το μέρος αυτό να είναι γνώριμο και για τους δυο, αυτήν την φορά όμως θα έχουν τον πρώτο λόγο.  

H 69χρονη σύζυγος του νέου Προέδρου, Jill Biden είναι εκπαιδευτικός εδώ και δεκαετίες, μάλιστα σε μια πρόσφατη δήλωση του, ο Joe είχε δηλώσει ότι πέρα από εξαιρετική εκπαιδευτικός, θα είναι και μια εξαιρετική Πρώτη Κυρία. Ποια είναι όμως, η γυναίκα που θα κατακτήσει τον Λευκό Οίκο και ήδη έχει κερδίσει τις καρδιές των Αμερικανών;

Η Jill Biden γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1951 στο New Jersey και ήταν το μεγαλύτερο από τα έξι παιδιά της οικογένειας. Η ίδια πριν τον γάμο της με τον Joe Biden, ήταν παντρεμένη με τον πρώην αθλητή Μπιλ Στίβενσον.

Ο Joe και η Jill παντρεύτηκαν το 1977, πέντε χρόνια μετά την πρώτη τραγωδία που σημάδεψε τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ: η πρώτη του σύζυγος και η κόρη τους σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι δύο γιοι τους που επέζησαν, ο Μπο και ο Χάντερ, είχαν προτείνει στον πατέρα τους να παντρευτεί τη Jill, όπως διηγείται ο Joe Biden στην αυτοβιογραφία του, όπου έχει γράψει: «Μου ξανάδωσε ζωή».

Ο έρωτάς τους ήταν αμοιβαίος και σύμφωνα με τα ξένα μέσα, ο ένας στηρίζει πολύ τον άλλο, όπως έκανε και η Jill σε αυτές τις τόσο σημαντικές εκλογές για τον Joe Biden.

 

 

 

Μάλιστα, η Πρώτη Κυρία έγραψε μετά την ιστορική νίκη του Biden: «Θα είναι πρόεδρος για όλες τις οικογένειές μας», σε ανάρτησή της την οποία συνόδευσε κοινή τους φωτογραφία. H 69χρονη καθηγήτρια είχε αυξήσει τις επισκέψεις της και σε πολιτείες - σταθμούς, οι οποίες και επέφεραν τη νίκη στον Joe Biden.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Jill Biden διέκοψε την καριέρα της όταν απέκτησε την κόρη τους Άσλεϊ το 1981, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στις σπουδές της και απέκτησε το διδακτορικό της. Συνεχίζει να διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο στη βόρεια Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσινγκτον, κάτι που δεν σκοπεύει να σταματήσει και ως Πρώτη Κυρία. Μάλιστα, θα είναι η Πρώτη Κυρία που θα συνεχίσει την επαγγελματική της καριέρα.

 

 

 

Με αυτή της την κίνηση σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τον ρόλο της καθώς οι περισσότερες Αμερικανίδες είναι υποχρεωμένες να συνδυάζουν την επαγγελματική ζωή με την οικογενειακή.

πηγή φωτογραφιών: (@drbiden)

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός