Skip to main content

CELEBS

Kamala Harris: Μοιράστηκε τις πιο πολύτιμες συμβουλές των γονιών της

«Όταν πήγα στο Γυμνάσιο και πράγματα άρχισαν να με αποσπούν η μητέρα μου μου είπε…»



 

Η Kamala Harris πριν από λίγες ημέρες κατάφερε να γράψει την δική της ιστορία αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που θα κατέχει τη θέση Αντιπροέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ, αλλά και η πρώτη μαύρη και Ασιατικής καταγωγής Αντιπρόεδρος. Ένα επίτευγμα το οποίο όπως λέει δεν θα μπορούσε να κατακτήσει χωρίς την υποστήριξη των δικών της ανθρώπων, όπως της μητέρα της, Shyamala Gopalan.

Σε συνέντευξή της στους Times η Harris μίλησε για την πιο σημαντική συμβουλή που έχει πάρει στη διάρκεια της καριέρα της, από τη μητέρα της η οποία έχει φύγει από τη ζωή. "Όταν πήγα στο Γυμνάσιο κι άλλα πράγματα άρχισαν να με αποσπούν η μητέρα μου μου είπε: "Μην κάνεις τίποτα μισοκαθιστή".  Κάθε φορά που η μικρή Kamala παραπονιόταν η μόνιμη απάντηση της μητέρας της ήταν "Και τι θα κάνεις γι’ αυτό;".  Η Harris μιλάει συχνά στις συνεντεύξεις  για τη μητέρα της που πέθανε το 2009, νικημένη από τον καρκίνο.

"Ήταν μια από τις ελάχιστες μαύρες γυναίκες επιστήμονες", έχει πει για εκείνη μιλώντας στο New Yorker. "Όταν αποφάσισα να μπω στην πολιτική, είπε "Γλυκιά μου, πρόσεχε γιατί υπάρχουν ακόμα κάποιοι μύθοι για το τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει μια γυναίκα, παρά τα όσα κάνουν στην πραγματικότητα οι γυναίκες. Δύο από αυτούς τους μύθους είναι ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να αναλάβουν την ασφάλεια και τα χρήματα… Κι όμως, ποιος είναι αυτός που κάθεται το βράδυ στο τραπέζι της κουζίνας και προσπαθεί να βγάλει άκρη με το πώς θα πληρωθούν οι λογαριασμοί;".

Οι γονείς της Kamala Harris χώρισαν όταν εκείνη ήταν 7 ετών αλλά είχε πολύ στενή σχέση και με τους δύο. Έχει μιλήσει και για την επιρροή του πατέρα της ο οποίος εργάζεται ως  επίτιμος καθηγητής  στο Πανεπιστήμιο Stanford, λέγοντας πως τη μεγάλωσε να είναι δυνατή αλλά και ταπεινή, συμβουλεύοντάς της πως "το όριο είναι ο ουρανός αλλά να θυμάσαι από πού προέρχεσαι".

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30