Skip to main content

CELEBS

Amal Clooney: Η γνωστή δικηγόρος βραβεύτηκε με το Gwen Ifill Press Freedom Award 2020

Αφιέρωσε το βραβείο στους ανθρώπους που διώκονται άδικα



 

Βραβείο για τη δράση της αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου παρέλαβε η Amal Clooney και την ανακοίνωσή έγινε από την μεγάλη κυρία του κινηματογράφου, Meryl Streep. Συγκεκριμένα, η γνωστή δικηγόρος, σύζυγος του George Clooney, τιμήθηκε από την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists) με το 2020 Gwen Ifill Press Freedom Award σε μία διαδικτακή τελετή, στην οποία συμμετείχε και η Streep.

Στην εισαγωγή της, η διακεκριμένη ηθοποιός χαρακτήρισε την δικηγόρο "μία γυναίκα που ακούραστα δίνει μάχες για την ελευθερία του Τύπου και τη δικαιοσύνη". Με τη σειρά της η Amal Clooney ευχαρίστησε τη Streep για τα λόγια της, ενώ δεν παρέλειψε να αστειευτεί και με το γεγονός ότι οι δυο γυναίκες υπήρξαν παντρεμένες με τον ίδιο άντρα. Βεβαίως, η αναφορά είχε να κάνει στον "γάμο" της Streep και του Clooney στην ταινία Mr. and Mrs. Fantastic Fox, ωστόσο για την Amal είναι μία συνθήκη αρκετή για να δηλώσει ότι τις δυο γυναίκες "ενώνει ένας ιδιαίτερος δεσμός".

Συγκεκριμένα, η Clooney είπε: "Meryl, σ' ευχαριστώ πολύ για τα θερμά σου λόγια. Αποτελείς έμπνευση ως γυναίκα, καλλιτέχνης και υπέρμαχος της ελευθερίας του Τύπου. Γνωρίζω ότι δεν μπορούσα ποτέ να ελπίζω ότι θα κερδίσω τα βραβεία με τα οποία έχεις τιμηθεί, ωστόσο μου περνάει από το μυαλό ότι έχουμε έναν ιδιαίτερο δεσμό, καθώς και οι δύο υπήρξαμε παντρεμένες με τον σύζυγό μου. Και ειλικρινά, επειδή εσύ τον παντρεύτηκες για την ταινία Mr. and Mrs. Fantastic Fox κάνει τα πράγματα πολύ λιγότερο αμήχανα".

Η δικηγόρος έκλεισε τον λόγο της, λέγοντας ότι αφιερώνει αυτό το βραβείο στους δικηγόρους που εργάζονται για να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους κι άλλους ανθρώπους που διώκονται άδικα, αλλά και σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να απολαμβάνουμε τα δικαιώματα που απολαμβάνουμε σήμερα.

Για να δεις το σχετικό απόσπασμα, πάτησε εδώ.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department