Στους πρώτους που θα εμβολιαστούν για τον covid/19 η βασίλισσα Ελισάβετ

Όχι μόνο για προστασία αλλά και για να δώσει το παράδειγμα

Τόνια Τζαφέρη

 

Μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τις υγειονομικές αρχές της Μ. Βρετανίας, ο εμβολιασμός του πληθυσμού της χώρας αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα. Οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο θα είναι όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή οι υγειονομικοί υπάλληλοι πρώτης γραμμής και οι ηλικιωμένοι. Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Mail "το βασιλικό ζεύγος θα σεβαστεί τη σειρά του και θα κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19 μέσα στις επόμενες εβδομάδες”.

https://www.instagram.com/p/CIdPdQ9HRkv/

Όπως τονίζεται στο άρθρο η απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ και του συζύγου της Φιλίππου πάρθηκε μετά από συζήτηση με τους γιατρούς τους και όχι μόνο επειδή είναι 94 και 90 ετών αντίστοιχα αλλά και για να δώσουν το παράδειγμα σε όσους τους ακολουθούν πιστά.

 "Η πράξη αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που συνεχίζει να εξαπλώνεται ιδιαίτερα στο διαδίκτυο από οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας”, αναφέρει η εφημερίδα. "Οι αρχές φοβούνται ότι εξαιτίας της παραπληροφόρησης ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα αρνηθεί να εμβολιαστεί”. Για το λόγο αυτό παρόλο που το πρωτόκολλο απαγορεύει να δημοσιοποιούνται θέματα υγείας της βασιλικής οικογένειας, αυτή τη φορά έγινε μια εξαίρεση.

Σύμφωνα με τη σχετική φημολογία υπάρχουν σκέψεις να συμμετάσχουν στην καμπάνια ενημέρωσης για το εμβόλιο και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο Κάρολος και ο William, αν και οι δυο τους δεν αναμένεται να εμβολιαστούν σύντομα καθώς εκτός από το ότι είναι νεότεροι έχουν και οι δύο νοσήσει ήδη από κορονοϊό. Παρόλα αυτά, η βασιλική οικογένεια παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τον Δούκα του Cambridge να έχει επισκεφτεί δύο φορές το εργαστήριο της ομάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που εργάζεται για την παραγωγή ενός άλλου εμβολίου.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares