Skip to main content

CELEBS

Angelina Jolie: «Η ζωή μιας γυναίκας δεν είναι ίση με εκείνη ενός άνδρα»

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για την βία κατά των γυναικών αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της

 



 

Η Angelina Jolie σε πρόσφατη ομιλία της στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Δράση των Γυναικών και την Ειρήνη στη Σεούλ μίλησε εκτεταμένα για τον τεράστιο αριθμό των γυναικών και κοριτσιών που υπέστησαν βία τον τελευταίο ένα χρόνο, μέσα στα πλαίσια της πανδημίας. Σύμφωνα με τον οργανισμό UN Women, ο αριθμός αυτός αγγίζει τα 243 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, ενώ μόνο το 40% των γυναικών αυτών έχουν αναφέρει το περιστατικό, ζητώντας βοήθεια. 

https://www.instagram.com/p/CIgwO4vnZWh/

Η διάσημη ηθοποιός και ακτιβίστρια αναφέρθηκε στις γυναίκες που κακοποιούνται, φυλακίζονται ή δολοφονούνται στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και ζήτησε ανοιχτά να αποδοθεί δικαιοσύνη και χρηματικά κονδύλια για να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη αυτό. «Η αλήθεια είναι ότι η ζωή μιας γυναίκας δεν είναι ίση με εκείνη ενός άνδρα, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από ό, τι είμαστε διατεθειμένοι να παραδεχτούμε. Η σεξουαλική βία είναι μια εκδήλωση αυτής της πραγματικότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/BxXN1Fbg6c4/

Τέλος επισήμανε πως οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί ηγέτες φαίνεται να πιστεύουν στα δικαιώματα των γυναικών "έως ένα σημείο” και μάλιστα «αυτό το σημείο είναι που δείχνει πως η ισότητα των φύλων απέχει ακόμη τουλάχιστον έναν αιώνα μακριά. Ότι η ενδοοικογενειακή βία έχει αυξηθεί κατά πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εκδιώχθηκαν από συγκρούσεις και διώξεις - πάνω από τους μισούς γυναίκες και παιδιά - έχει διπλασιαστεί σε μια δεκαετία».

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε