Την Τετάρτη στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου για την κατάθεση της

Η πρώτη ανάρτηση της μετά τις αποκαλύψεις

Τόνια Τζαφέρη

 

Το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου καλείται να καταθέσει στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου για τις σοβαρές καταγγελίες που έχει διατυπώσει και προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης Εισαγγελίας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του Star, Κωνσταντίνου Γεώργιζα, ο εισαγγελέας, ο οποίος ανέλαβε την άμεση  διερεύνηση της υπόθεσης και αφού μελέτησε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ξεκινά, έστειλε κλήση προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας, η Σοφία Μπεκατώρου.

Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοϊας, Σοφία Μπεκατώρου, έκανε χθες και την πρώτη της ανάρτηση στο Facebook, μετά την καταγγελία, θέλοντας να ευχαριστήσει τον κόσμο για όλα τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε, μετά την καταγγελία της ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της ομοσπονδίας, το 1998.

Στο μήνυμά της τονίζει όμως ότι «η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ».

Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, οι αποκαλύψεις από άλλους αθλητές έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Τα στόματα ανοίγουν κι αρχίζουν να μιλούν, ενώ κύμα συμπαράστασης κατακλύζει την Ολυμπιονίκη από ανθρώπους στον χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής, τον καλλιτεχνικό αλλά και απλούς πολίτες.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνω σε μια στιγμή δοκιμασίας για μένα και την οικογένειά μου. Με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη!

Θέλω όμως να επαναλάβω, ότι η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ. Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.

Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό».

πηγή: star.gr

 



About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares