Τρία σενάρια για το τι θα ανοίξει από Δευτέρα

Ποιοι κλάδοι μπορεί να «θυσιαστούν» για να ανοίξουν Γυμνάσια - Λύκεια    

Τόνια Τζαφέρη

 

Με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία και την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι για το τι θα ανοίξει από την 1η Φεβρουαρίου. Οι σκέψεις για μέτρα συζητούνται ήδη στην κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή, όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Η κατάσταση τείνει να γίνει ανησυχητική και επανεξετάζονται όλα. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ακόμα και το άνοιγμα σε Γυμνάσια - Λύκεια τη Δευτέρα είναι στον «αέρα», καθώς τα κρούσματα είναι πολλά και αυξάνονται. Το ερώτημα είναι αν  (τώρα που το  λιανεμπόριο έχει μόλις ανοίξει, όπως και τα κομμωτήρια, ενώ οι μαθητές σε Λύκεια και Γυμνάσια ετοιμάζονται να γυρίσουν στα θρανία) αντέχει το σύστημα. Και κυρίως αν  η «πλάστιγγα» του κορωνοϊού σηκώνει ταυτόχρονα ανοιχτά τα σχολεία και το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα.

Τα τρία σενάρια είναι:  

•    Να ανοίξουν Λύκεια και Γυμνάσια και να κλείσει το λιανεμπόριο.

•    Να κλείσουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής για να δώσουν επιδημιολογικό «χώρο»  στους μαθητές.

•    Να λειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αλλά και η αγορά   με click away για να μην μπει λουκέτο πουθενά. 

Όπως κατέληξε πάντως ο Σπ. Λάμπρου στο ρεπορτάζ του, τα  πάντα κριθούν από τον αριθμό των κρουσμάτων τις δύο επόμενες μέρες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε σιωπή από όλους μέχρι την Παρασκευή, όταν  θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα και θα λάβει ο ίδιος την τελική απόφαση για το τι θα ανοίξει και τι όχι από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.     

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares