Skip to main content

CELEBS

Τρία σενάρια για το τι θα ανοίξει από Δευτέρα

Ποιοι κλάδοι μπορεί να «θυσιαστούν» για να ανοίξουν Γυμνάσια - Λύκεια    



 

Με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία και την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι για το τι θα ανοίξει από την 1η Φεβρουαρίου. Οι σκέψεις για μέτρα συζητούνται ήδη στην κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή, όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Λάμπρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Η κατάσταση τείνει να γίνει ανησυχητική και επανεξετάζονται όλα. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ακόμα και το άνοιγμα σε Γυμνάσια - Λύκεια τη Δευτέρα είναι στον «αέρα», καθώς τα κρούσματα είναι πολλά και αυξάνονται. Το ερώτημα είναι αν  (τώρα που το  λιανεμπόριο έχει μόλις ανοίξει, όπως και τα κομμωτήρια, ενώ οι μαθητές σε Λύκεια και Γυμνάσια ετοιμάζονται να γυρίσουν στα θρανία) αντέχει το σύστημα. Και κυρίως αν  η «πλάστιγγα» του κορωνοϊού σηκώνει ταυτόχρονα ανοιχτά τα σχολεία και το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα.

Τα τρία σενάρια είναι:  

•    Να ανοίξουν Λύκεια και Γυμνάσια και να κλείσει το λιανεμπόριο.

•    Να κλείσουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής για να δώσουν επιδημιολογικό «χώρο»  στους μαθητές.

•    Να λειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αλλά και η αγορά   με click away για να μην μπει λουκέτο πουθενά. 

Όπως κατέληξε πάντως ο Σπ. Λάμπρου στο ρεπορτάζ του, τα  πάντα κριθούν από τον αριθμό των κρουσμάτων τις δύο επόμενες μέρες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε σιωπή από όλους μέχρι την Παρασκευή, όταν  θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα και θα λάβει ο ίδιος την τελική απόφαση για το τι θα ανοίξει και τι όχι από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.     

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Το ιδιαίτερο fashion style της Kristen Bell που έχει γενέθλια

Πώς να υιοθετήσετε το στυλ Kristen Bell με αυτές τις συμβουλές

CELEBS

Phoebe Bridgers κάνει έκπληξη με το «Lost Boys» στο The Tonight Show

Η Phoebe Bridgers εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στο The Tonight Show και παρουσίασε για πρώτη φορά τηλεοπτικά το νέο της single.

CELEBS

Ο Anthony Hopkins ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου

Ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Anthony Hopkins αποδεικνύει πως τα όνειρά μας δεν γερνάνε ποτέ.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 20 Ιουλίου 2026

Ενδιαφερθείτε για τις προσωπικές σας σχέσεις και μην απομονώνεστε.

FOOD

Αυτή είναι η Νο 1 τροφή για καλύτερο ύπνο, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

 Η ζωή σου είναι συνεχώς πολυάσχολη και τείνεις να βάζεις τον καλό ύπνο στον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Best of Network