Skip to main content

CELEBS

Angelina Jolie: Πούλησε για $11,5 εκατ. πίνακα ζωγραφικής που της είχε χαρίσει ο Brad Pitt

Πρόκειται για την μοναδική και σπάνια ελαιογραφία του Winston Churchill



 

Από την συλλογή της με σπάνια και εμβληματικά έργα τέχνης, η Jolie θέλησε να δώσει ένα συγκεκριμένο έργο προς δημοπρασία, το οποίο της είχε δωρίσει ο πρώην σύζυγός της, Brad Pitt. Πρόκειται για μια ελαιογραφία, η οποία απεικονίζει ένα ηλιοβασίλεμα πάνω από το Marrakech του Morrocco. Ήταν η μόνη που δημιουργήθηκε από τον πρώην Βρετανό Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και είχε δοθεί στον Πρόεδρο των Η.Π.Α Franklin D. Roosevelt το 1943 ως δώρο γενεθλίων, σύμφωνα με την εφημερίδα που κυκλοφορεί από τον οίκο Christie's, ο οποίος και χειρίστηκε την πώληση.

https://www.instagram.com/p/CL4K0OBrCZF/

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Art Newspaper», την Δευτέρα έγινε η πώληση της δημοφιλής ελαιογραφίας «Tower of Koutoubia Mosque» του Winston Churchill σε μία δημοπρασία τέχνης του Λονδίνου για £8.3 εκατομμύρια ή $11.5 εκατομμύρια μετά των φόρων.

«Είναι το μόνο έργο που ζωγράφισε ο Churchill κατά τη διάρκεια του πολέμου, και ίσως εμπνεύστηκε από την τότε πρόοδο που σημείωσαν οι σύμμαχοι σε μια από τις πιο όμορφες, κατά την γνώμη του, χώρες που είχε επισκεφθεί»: δήλωσε ο Nick Orchard, επικεφαλής της μοντέρνας βρετανικής τέχνης του οίκου Christie's στο Λονδίνο.

Ο Brad Pitt είχε αγοράσει τον συγκεκριμένο πίνακα, το 2011 για $2,95 εκατομμύρια μέσω ενός εμπόρου αντικών στην Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με το «New York Post». Το κατάστημα, ανέφερε ότι ο αγοραστής ήταν τελικά ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος δώρισε τον πίνακα στην τότε αγαπημένη του Angelina Jolie. Εκείνη όμως φαίνεται, πως προσπαθεί να αφαιρέσει από την καθημερινότητα της, ότι τον θυμίζει, θέλοντας να απομακρυνθεί από εκείνον όλο και περισσότερο.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός