Skip to main content

CELEBS

Ο Almodóvar επιστρέφει στο θηλυκό σύμπαν

Με την μούσα του Penelope Cruz


Ρόμυ Μελάνι

Ο Pedro Almodóvar αποκάλυψε όλη την ευαλωτότητά  του στην ημι-αυτοβιογραφική ταινία "Pain and Glory". Και τώρα επέστρεψε με όλη του την προσοχή στις λατρεμένες του γυναίκες. Οχι μόνο με την μαγευτική Tilda Swinton στην ταινία μικρού μήκους "Η Ανθρώπινη Φωνή", ένα Όσκαρ ελπιδοφόρο από ότι τα προγνωστικά δείχνουν, αλλά και με μια επερχόμενη ταινία που τον ξαναενώνει με τη μούσα του Penélope Cruz.
https://www.instagram.com/p/CCEGl6_j9mc/?utm_source=ig_web_copy_link
Το "Madres paralelas" ("Parallel Mothers") θα ξεκινήσει την παραγωγή του στα τέλη Μαρτίου στη Μαδρίτη "εάν ο ιός δεν παρέμβει", δήλωσε ο Ισπανός σκηνοθέτης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον περιορισμό του covid και έγραψε το σενάριο αφού τα σχέδιά του να κινηματογραφήσει για πρώτη φορά στις ΗΠΑ αποκόπηκαν από την πανδημία πέρυσι. Η πλοκή αναφέρεται σε δύο γυναίκες που γεννούν την ίδια μέρα και η ζωές τους προχωράνε παράλληλα.
https://www.instagram.com/p/CMu2NImJp7h/?utm_source=ig_web_copy_link
"Επιστρέφω επίσης στο γυναικείο σύμπαν και στη μητρότητα, το οποίο είναι ένα θέμα που πάντα με γοήτευε. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, οι μητέρες που εμφανίζονται είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που έχει παίξει η Penélope στο παρελθόν", δήλωσε ο Almodóvar κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξής του στο The Associated Press μέσω zoom από τη Μαδρίτη. "Αυτές είναι πολύ ατελείς μητέρες και ως σεναριογράφος, με ενδιαφέρει περισσότερο, ειδικά επειδή έχω ήδη ασχοληθεί με πολλές  ηρωικές μητέρες που αυτοθυσιάζονται", δήλωσε. "Η ταινία μιλάει για τους απογόνους, τα παιδιά, αλλά και για τους προγόνους, για την οικογένεια."
Δεν είναι όμως μόνο αυτό που έχει στο μυαλό του.

Έχοντας κυκλοφορήσει ήδη την πρώτη του αγγλική παραγωγή με την Tilda Swinton - μια προσαρμογή του έργου του Jean Cocteau "The human voice" - σχεδιάζει μια άλλη, πάλι σε αγγλική γλώσσα σε ένα είδος που δεν έχει διερευνήσει ακόμη: το western.
Το θέμα είναι ότι η δημιουργία ταινιών μικρού μήκους "ήταν πολύ αναζωογονητική για μένα, όπως η ανάκτηση νέου αέρα", δήλωσε ο Almodóvar.
"Έχω κερδίσει λίγο από αυτό το παιχνιδιάρικο συναίσθημα που ήταν για μένα η δουλειά μου τα πρώτα χρόνια, επειδή επέτρεψα στον εαυτό μου περισσότερη ελευθερία από ότι μπορούσα  να αντέξω τελευταία".


Ο Almodóvar, 71 ετών, ο οποίος πέρασε  COVID-19,  λίγο πριν ξεκινήσει η καραντίνα στην Ισπανία πριν από ένα χρόνο, μίλησε με το AP για τον εγκλεισμό της πρωταγωνίστριας του στο The Human Voice, τις τεχνικές ελευθερίας που είχε σε αυτήν την ταινία, καθώς και το ρόλο του streaming  κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και για την επιθυμία του να συνεργαστεί με το αστέρι του "The Queen's Gambit",  Anya Taylor-Joy.

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.