Skip to main content

CELEBS

Τάκης Βουγιουκλάκης: Η Αλίκη ήταν η λατρεία του, η Έφη Πίκουλα ο έρωτάς του

Οι συγκινητικές δηλώσεις που είχε κάνει για τη διάσημη αδερφή του



 

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, ο Τάκης Βουγιουκλάκης, ο αδερφός της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, πέθανε στον ύπνο του από ανακοπή καρδιάς.

Ο πιο κοντινός άνθρωπος της Αλίκης, μαζί με τον άλλον αδερφό της, Αντώνη, μιλούσε συχνά για τη μεγάλη αδερφή του και για τη σχέση λατρείας που είχαν.

Το 1996 που η εθνική μας σταρ έφυγε από τη ζωή, έχασε κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια του, ενώ όλο το διάστημα του προβλήματος της υγείας της, στάθηκε στο πλευρό της όσο κανείς άλλος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Αλίκη Βουγιουκλάκη ???? (@alikivougiouklaki2014)

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα: «Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η αδελφή μου, ήταν το alter ego μου, ήταν το τελευταίο κορίτσι της οικογένειάς μας. Έχουν γραφτεί πάρα πολλές ανακρίβειες για εκείνη. Λυπάμαι αυτούς που τις γράφουν, γιατί είναι άνθρωποι που θέλουν να σκανδαλολογήσουν».

Τάκης Βουγιουκλάκης Έφη Πίκουλα Αντώνης Βουγιουκλάκης

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης με τη σύζυγό του Έφη Πίκουλα και τον αδερφό του Αντώνη Βουγιουκλάκη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Έμαθε πρώτος για τον καρκίνο της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Ήταν ο πρώτος που έμαθε ότι η Αλίκη είχε αρρωστήσει. «Ήμουν ο πρώτος που το έμαθε» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Έχετε ακούσει για Ρίχτερ 10 βαθμών; Καταστροφή! Θυμάμαι μια φορά που είχε κάτι αντιληφθεί η Αλίκη και λέει στην κοπέλα που ήταν κοντά της ‘Τώρα που θα έρθει ο Τάκης θα καταλάβουμε αν είναι καλά τα πράγματα γιατί το φαγητό τον περιμένει’. Εγώ γυρίζοντας από το ιατρικό συμβούλιο δεν κατέβαινε ούτε νερό και μου λέει η κοπέλα ‘Κύριε Τάκη το φαγητό σας’ και λέω ‘Άντε μπράβο! Κι έχω μια πείνα…’ Κι εκεί που δεν κατέβαινε ούτε νερό, το έφαγα όλο το φαγητό μου και σκούπισα το πιάτο με το ψωμί. Και γυρίζει η Αλίκη και κλείνει το μάτι στην κοπέλα, σαν να της έλεγε καλά πάμε», έχει εξομολογηθεί ο ίδιος.

Έφη Πίκουλα, Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τάκης Βουγιουκλάκης με τη μητέρα του, κυρία Έμυ

Η αγάπη του Τάκη για την Αλίκη ήταν τόσο μεγάλη, που υποκρινόταν ότι όλα ήταν καλά, παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι όδευε προς το τέλος.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ως μεγαλύτερη αδερφή, είχε αναλάβει να στηρίξει όσο μπορούσε τα αδέρφια της. «Ήταν η μεγαλύτερη, γι` αυτό. Έχουμε και ένα μεσαίο αδερφό, τον Αντώνη, ενώ εγώ είμαι ο μικρότερος, γεννήθηκα το 1939. Η Αλίκη ένιωσε πως υποκαθιστά τον πατέρα. Πόνεσε πάρα πολύ για την απώλεια κι αυτός ο πόνος μέσα της δε γιατρεύτηκε ποτέ. Τελευταίες μέρες στο Ιατρικό Κέντρο μου ζήτησε να της πάω μια φωτογραφία του πατέρα μας για να την έχει δίπλα της. Ήταν μια πολύ χαρακτηριστική φωτογραφία με τον πατέρα να κοιτάει τη κάμερα σα να σε βλέπει», είχε πει.

Όταν η Αλίκη ήταν πρώτο όνομα στη χώρα με τις ταινίες και τις παραστάσεις να κάνουν ρεκόρ πωλήσεων, ο Τάκης Βουγιουκλάκης αποφάσισε να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία. Η Αλίκη του έδωσε την ευκαιρία με τη συνεργασία τους να μετράει αρκετά χρόνια. Το 1970 τη σκηνοθέτησε στην ταινία «Ένα αστείο κορίτσι». Το 1971 ακολούθησε το «Σ’αγαπώ», το 1972 το «Η Αλίκη δικτάτωρ», το 1979 το «Κορίτσι του καμπαρέ» και το 1981 η τελευταία ταινία της Βουγιουκλάκη, το «Κατάσκοπος Νέλλη».

Το 1991 ήταν εκείνος που σκηνοθέτησε και το ένα και μοναδικό σίριαλ που πρωταγωνίστησε η ηθοποιός, το «Κι εύθυμη και χήρα» στον ΑΝΤ1.

Έφη Πίκουλα Τάκης Βουγιουκλάκης

H τελευταία του δημόσια εμφάνιση με την Έφη Πίκουλα το καλοκαίρι του 2020 στο «Άλσος» /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η γνωριμία με την Έφη Πίκουλα κι ο δεύτερος γάμος

Παρά τη διαφορά ηλικίας σχεδόν δύο δεκαετιών, ο έρωτας του στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με τη νεαρή τότε ενζενί, Έφη Πίκουλα, ήταν κεραυνοβόλος.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1985 με την «εθνική σταρ» να χαίρεται που ο αδερφός της είχε βρει την απόλυτη ευτυχία στο πλευρό της ηθοποιού.

Όπως είχε αποκαλύψει η Έφη Πίκουλα σε συνέντευξή της χρόνια μετά, είχε γνωρίσει τον Τάκη Βουγιουκλάκη σε κάποιο γραφείο παραγωγής. «Ήρθε με ένα τριαντάφυλλο. Δεν έδωσα σημασία. "Ευχαριστώ πολύ! Ωραία" του είπα και πήγα μέσα! Έγινε και μια φασαρία με τον κηπουρό για το τριαντάφυλλο, γιατί ήταν αυστηρός και δεν άφηνε να τα κόβουν. Τη δεύτερη μέρα, ξανά τριαντάφυλλο. Την τρίτη μέρα, πάλι τριαντάφυλλο… Ε άρχισε κι έμενα να μου τραβάει την προσοχή! Σιγά σιγά γνωριστήκαμε καλύτερα. Είδα πολλά "συν" στον Τάκη. Και είχαμε και κοινή γλώσσα στη δουλειά. Μου πρότεινε να παίξω σε μια μίνι ταινία. Την κάναμε και τότε ξεκίνησε ο δεσμός μας, που είναι πια σχέση ζωής! Στο πρώτο ραντεβού, μου λέει: «Θέλεις να παντρευτούμε;» «Όχι!» του απάντησα! «Τι είναι αυτά που λες; Να έρθω στους δικούς σου» επέμενε. "Είμαι κατά του γάμου" του είπα. Φυσικά, δεν πίστεψα ότι σοβαρολογούσε στο πρώτο ραντεβού. Έναν χρόνο μετά παντρευτήκαμε!», είχε πει.

 

Πηγή: star.gr

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα

CELEBS

Διαζύγια διασήμων: Zευγάρια που έβγαλαν ανακοίνωση για τον χωρισμό τους

Όταν Μενεγάκη-Λάτσιος, Σκορδά-Λιάγκας, Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης έγιναν... τέως

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού: Το gender reveal party & το φύλο του μωρού που περιμένει

Η τραγουδίστρια βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της

Προτεινόμενα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι.