Skip to main content

CELEBS

Γνωστός καλλιτέχνης αποκαλύπτει ποια ηθοποιό ζήλευε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ήταν κι εκείνη εξίσου ποθητή



 

Για χρόνια υπήρξε ένας από τους γνωστότερους χορευτές και σημαντικότερους χορογράφους του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.

Ο Φώτης Μεταξόπουλος, που έχει χορογραφήσει τους μεγαλύτερους Έλληνες σταρ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν», μίλησε και για τη συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Πάνος Μεταξόπουλος Φώτης Μεταξόπουλος

Ο Φώτης Μεταξόπουλος με τον μεγάλο του γιο Πάνο /Φωτογραφία NDP Photo Agency

«Τα γυρίσματα των ηθοποιών και ειδικά της Αλίκης, τα κάναμε πιο αργά. Κάναμε τις πρόβες μας στο στούντιο του χορού, μακριά από τα γυρίσματα, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Την ημέρα του γυρίσματος, πριν ακόμη αρχίσει το γύρισμα, περνούσαμε από τη σχολή για την τελική πρόβα. Η Αλίκη ήταν τελειομανής και πρόσεχε πολύ. Έπρεπε να είναι όλα στην εντέλεια. Να είναι αψεγάδιαστη και βαμμένη. Αν δεν ήταν έτοιμη, δε σηκωνόταν για το γύρισμα. Είχε σταματήσει πολλές φορές το γύρισμα, επειδή δεν ήταν η ίδια ευχαριστημένη με τη λήψη της. Όταν δεν μπορούσε να κάνει τα βήματα που της έδινα, σε πολλά από τα χορευτικά που κάναμε, προσπαθούσα να της βάζω βήματα πιο απαλά ώστε να μπορεί να τα κάνει. Μου έλεγε "Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Έχεις κάτι άλλο, αντί γι’ αυτό;" και της έβρισκα. Όταν χόρευε, σου έδινε την εντύπωση ότι το αισθανόταν, το αγαπούσε και το έκανε με πάθος! Έτσι κέρδιζε η Αλίκη και στον χορό και στο τραγούδι κι ως ηθοποιός!», είπε για την εθνική μας σταρ.

Ρίκα Διαλυνά

Η Ρίκα Διαλυνά υπήρξε μια από τις πιο εντυπωσιακές πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Αναφέρθηκε και στον ανταγωνισμό ανάμεσα στην Αλίκη και τη Ρίκα Διαλυνά, στην ταινιά «Διπλοπενιές» και τη σκηνή με τον μουσικά. «Υπήρχε μια σκηνή με τη Ρίκα Διαλυνά, η οποία έκανε ένα χορευτικό σαν τσιφτετέλι. Φορούσε ένα μπλουζάκι, το οποίο ήταν αρκετά κοντό και φαινόταν η κοιλιά της. Ήταν γεμάτο πέρλες κι όπως κουνιόταν, οι πέρλες έλαμπαν. Έκανε πολύ εντυπωσιακό εφέ. Το βράδυ, αφού είχαμε τελειώσει τα γυρίσματα, η Αλίκη βλέπει τη σκηνή. "Φώτη, τι είναι αυτό που φοράει η Ρίκα;" μου λέει η Αλίκη, η οποία είχε ζηλέψει, επειδή έκανε πολύ εντυπωσιακό εφέ το ρούχο της Ρίκας. Ήθελε να την "καλύψει". Είπε στον Σκαλενάκη να προσθέσουμε μια σκηνή, στην οποία θα κάνει υπόκλιση. Έφτιαξε ένα φουστάνι από πάνω μέχρι κάτω, όπως της Ρίκας, για να πουν "πω πω, τι είναι αυτό που φοράει η Αλίκη!". Ποιος θα θυμόταν το μπλουζάκι της Ρίκας, με ολόκληρο το φουστάνι που έφτιαξε η Αλίκη; Για να φανεί το ρούχο αυτό, το οποίο ήταν μαύρο, έπρεπε να κουνηθεί. Στην υπόκλιση πώς θα κουνηθεί; Ένα κοριτσάκι της φέρνει μια ανθοδέσμη και κάνει μια υπόκλιση. Την ώρα που έκανε υπόκλιση, έτρεμε ολόκληρη. Όσο έτρεμε, το φόρεμα κουνιόταν και έλαμπε! Αυτή η γυναίκα πρόσεχε πάντα τον εαυτό της, αλλά και μήπως της "φάει" κάποια άλλη τη λάμψη της», αποκάλυψε.

Όσον αφορά στο μυστικό της επιτυχίας της; «Η παιδικότητα που είχε και το πρόσωπό της, που έλαμπε στον κινηματογραφικό φακό. Ήταν τόσο ναζιάρικο το πρόσωπό της, γι’ αυτό όλα τα παιδάκια τρελαίνονταν για την Αλίκη. Ήταν ερωτευμένος ο φακός μαζί της, έλεγαν όλοι. Το ‘χανε πάρει χαμπάρι οι σκηνοθέτες και γι’ αυτό είναι η ηθοποιός με τα περισσότερα γκρο-πλαν, μέσα από τα οποία αναδείχθηκε. Ήξεραν ότι η Αλίκη θα κάνει πενήντα γκρο-πλαν, ενώ οι άλλοι τριάντα», απάντησε.

 

Πηγή: star.gr

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30