Skip to main content

CELEBS

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η απίστευτη σύμπτωση που τον ενώνει με τη μητέρα του

Τι είπε ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά Απόστολος για τον θρίαμβο του νεαρού αθλητή



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάκτησε το Monte Carlo Masters καθώς κέρδισε με 2-0 σετ τον Andrey Rublev και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο ATP Masters 1000 στην καριέρα του.

Πάμε όμως να δούμε τα πρώτα βήματα που έκανε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στον αθλητισμό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γεννήθηκε σε μια οικογένεια με μεγάλη αθλητική κληρονομιά. Ο παππούς του, Sergei Salnikov, πήρε χρυσό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 στη Μελβούρνη, αλλά ήταν ένα άλλο μέλος της αθλητικής οικογένειας που τον ενέπνευσε για τον μεγάλο του θρίαμβο στο ATP Tour.

Αυτή την εβδομάδα, ο Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία να ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας του, Julia Salnikova . Ήταν μια ευκαιρία που άρπαξε με τα δύο χέρια.

Τριάντα χρόνια αφότου ο Salnikova διεκδίκησε τον τίτλο στο Monte-Carlo Country Club το 1981, ο Τσιτσιπάς πήρε τα ηνία στο Monte-Carlo με έναν θρίαμβο 6-3, 6-3 εναντίον του Andrey Rublev την Κυριακή.

«Είναι απίστευτο. Την πρώτη φορά που περπατούσα σε αυτό το κλαμπ, το Monte-Carlo Country Cub, με τη μαμά μου, νομίζω ότι ήταν όταν ήμουν έξι ετών. Μου έδειξε το όνομά της εκεί. Θυμάμαι ότι όταν το είδα για πρώτη φορά ήμουν έκπληκτος. Ήμουν σαν, “Ουάου. Είναι πολύ ωραίο. Πόσο ωραίο είναι αυτό;”».

Ο Τσιτσίπας πρόσθεσε το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία επιτυχίας της οικογένειάς του στο Μόντε Κάρλο, όταν ήρθε το Σαββατοκύριακο, στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου ο Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε δύο από τα μεγάλα φαβορί, τους Daniel Evans και Andrey Rublev.

«Δεν το σκέφτηκα στην αρχή του τουρνουά, αλλά μου ήρθε στο μυαλό όταν έπαιζα στους ημιτελικούς», δήλωσε ο Τσιτσιπάς. «Σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ωραίο να είμαι μαζί, σαν μητέρα σαν γιος. Από εκεί προήλθε ολόκληρος ο σκοπός. Νιώθω ότι υπήρχε τεράστια προθυμία να θέλω να κάνω περισσότερα για να είμαι εκεί με τη μαμά μου».

«Υπάρχουν δύο άτομα που θα ήθελα να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο. Ο προπονητής μου πίσω στην Ελλάδα, τον οποίο ανέφερα στην τελετή του τρόπαιου, καθώς και η μαμά μου, γιατί με ώθησε να στοχεύσω σε αυτό ».

Παρά την πίεση από την ιστορία της οικογένειάς του και την ευκαιρία να κερδίσει το πρώτο του στέμμα ATP Masters 1000, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να παραμείνει προσηλωμένος και να γίνει ο τρίτος ενεργός παίκτης που κέρδισε τον πρώτο του τίτλο Masters 1000 χωρίς να χάσει ένα σετ (όπως έχουν κάνει οι Novak Djokovic και Grigor Dimitrov ). Το no5 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν κυρίαρχος στο σερβίς στον αγώνα ενάντια στον Rublev, αλλά ο ίδιος, στη συνέντευξη μετά τον αγώνα, έδωσε ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο – κλειδί για τη νίκη του.

«Η αναπνοή είναι κάτι που δούλευα τους τελευταίους μήνες με τον ψυχολόγο μου», είπε ο Τσιτσιπάς. «Θεωρώ ότι η αναπνοή είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν παίζω. Η αναπνοή με βοηθά να ελέγξω τον εαυτό μου και να έχω πλήρη έλεγχο του τι κάνω εκεί έξω. Είναι σίγουρα κάτι που έχω δουλέψει τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Στην πραγματικότητα, αυτή την εβδομάδα, περισσότερο από τις προηγούμενες, το κάνω καθημερινά μετά από κάθε αγώνα... Όταν αναπνέω καλά, νιώθω ότι το παιχνίδι μπορεί να φτάσει στην κορυφή».

Η σπουδαία νίκη επί του Rublev
Η νίκη του Τσιτσιπά επί του Rublev είναι από τις πιο συναρπαστικές νέες αναμετρήσεις στο ATP Tour. Ο Τσιτσιπάς είχε χάσει τον προηγούμενο αγώνα του εναντίον του Rublev, στους ημιτελικούς του ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ τον περασμένο μήνα, αλλά η νίκη του στο Πριγκιπάτο σηματοδότησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του εναντίον του Ρώσου τενίστα. Ο Τσιτσιπάς νίκησε επίσης τον Rublev σε συνεχόμενα σερί στον προημιτελικό του Roland Garros του περασμένου έτους.

«Ο ανταγωνισμός που είχα μοιραστεί με τον Andrey είναι αρκετά σημαντικός. Μεγαλώσαμε παίζοντας μαζί σε juniors… Έχουμε μεγαλώσει μαζί », είπε ο Τσιτσιπάς. «Είναι ωραίο που μπορούμε να είμαστε στο ίδιο περιβάλλον τώρα στο ATP Tour μετά από τόσα χρόνια… Ήταν ένα μακρύ ταξίδι για να είμαι εδώ, να είμαστε σε θέση να παίζουμε ο ένας με τον άλλο σε έναν μεγάλο τελικό σαν αυτόν. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε μαζί πολλές φορές. Σας λέω ότι δε θα είναι εύκολο. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο και πιο οδυνηρό»

Νωρίτερα αυτό το μήνα στο Miami Open, ο Τσιτσιπάς έχασε πόντους στο τελικό 6-2, 3-0 επί του πρωταθλητή Hubert Hurkacz. Μετά από αυτή τη συνάντηση, ο ίδιος περιέγραψε πώς είχε χάσει την ευκαιρία να δείξει κάτι μεγαλύτερο. Αυτή την εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο, πήρε την ευκαιρία του.

«Δεν είδα έναν λόγο να φύγω από εδώ χωρίς το τρόπαιο. Ένιωσα ότι το άξιζα. Έχω καταβάλει τόση προσπάθεια και τόση συγκέντρωση. Είναι σίγουρα κάτι που μου αξίζει. Περισσότερες ευκαιρίες όπως αυτή θα εμφανιστούν και στο μέλλον, οπότε πρέπει να είμαι έτοιμος να δείξω τη συνοχή και τη διάρκειά μου».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νέα

Πηγή: star.gr

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...