Skip to main content

CELEBS

«Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω ακόμα ενηλικιωθεί» Johnny Depp

Χρόνια πολλά στον ηθοποιό των πιο αγαπημένων φευγάτων ρόλων  



Αιώνιος έφηβος; Παιδί που υποφέρει από το σύνδρομο του Πίτερ Παν (που ενσάρκωσε και στη μεγάλη οθόνη); Πλάσμα της φαντασίας ή ήρωας βγαλμένος από τις ταινίες του Τιμ Μπάρτον που με τόση επιτυχία υποδύεται; Ακόμα και αν προσπαθείς να έχεις κακή γνώμη λόγω κακής διαγωγής ή «άσεμνου» χαρακτήρα, το χαμόγελο και η γαλιφιά της γοητείας του σε πουλά και σε αγοράζει σαν σε ανταλλαγή με τους Πειρατές της Καραϊβικής. Ό,τι κι αν λένε για το μέλλον της καριέρας του το σίγουρο είναι ότι μας έχει ήδη χαρίσει εξαιρετικές ερμηνείες και αγαπημένους ρόλους για να κάνουμε τα στραβά μάτια και να του συγχωρούμε τις αδυναμίες του.

Ο Τζoν Κρίστοφερ (Τζόνι) Ντεπ ΙΙ (John Christopher "Johnny" Depp II) γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1963 και είναι Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και μουσικός. Είναι κάτοχος Χρυσής Σφαίρας. Η καριέρα του άνθησε όταν έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά 21 jump street.

Το 1983 παντρεύτηκε την μακιγιέζ Λόρι Άντερσον. Χώρισε δύο χρόνια αργότερα. Η Λόρι τον γνώρισε στον Νίκολας Κέιτζ, ο οποίος τον προέτρεψε να γίνει ηθοποιός. Από το 1998 ζει μαζί με την Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιό Βανέσα Παραντί στη Γαλλία. Έχουν δυο παιδιά, τη Λίλι Ρόουζ-Ντεπ και τον Τζακ Ντεπ. Στις 19/6/2012 ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους. Έκανε σχέση με την συμπρωταγωνίστρια του στο Rum Diary, Άμπερ Χερντ, την οποία αρραβωνιάστηκε την παραμονή Χριστουγέννων 2013 και παντρεύτηκε το 2015 (03.02.15). Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα ανακοινώθηκε σε δημοσιεύματα ο χωρισμός του ζευγαριού με τη σύζυγο να απαιτεί διατροφή και μέρος της περιουσίας του ηθοποιού, αφού δεν είχαν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο. Το 2022 ήταν η χρονιά που η σχέση τους μπήκε στο μικροσκόπιο, σύρθηκε στα δικαστήρια σε μια viral δίκη, με τον Ντεπ στο τέλος να κερδίζει τις εντυπώσεις και το αποτέλεσμα της δίκης να τον δικαιώνει. 

Η αδερφή του Ντεπ, η Κρίστι, είναι η μάνατζέρ του. Ο αδερφός του, Ντάνι, είναι σεναριογράφος.

 Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να απολαύσετε τη ζωή ως βόλτα ενώ βρίσκεστε ακόμα σε αυτήν».

 

«Εγώ, είμαι ανέντιμος, και μπορείτε πάντα να εμπιστεύεστε έναν ανέντιμο άνθρωπο ως προς το να είναι ανέντιμος. Ειλικρινά, είναι οι ειλικρινείς που πρέπει να προσέχετε».

 

«Οι άνθρωποι λένε ότι κάνω περίεργες επιλογές, αλλά δεν είναι περίεργες για μένα. Η αρρώστια μου είναι ότι με γοητεύει η ανθρώπινη συμπεριφορά, αυτό που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια, οι κόσμοι μέσα στους ανθρώπους».

https://www.instagram.com/p/B_Nk5zbpOaE/

«Ως έφηβος ήμουν τόσο ανασφαλής. Ήμουν ο τύπος του άντρα που δεν ταιριάζει ποτέ γιατί δεν τολμούσε ποτέ να επιλέξει. Ήμουν πεπεισμένος ότι δεν είχα απολύτως κανένα ταλέντο».

 

«Τα μόνα πλάσματα που έχουν εξελιχθεί αρκετά για να προσφέρουν την αγνή αγάπη είναι τα σκυλιά και τα βρέφη».

 

«Είμαι ένας ντεμοντέ τύπος ... Θέλω να γίνω γέρος με κοιλιά μπύρας που θα κάθεται σε μια βεράντα, κοιτάζοντας μια λίμνη ή κάτι τέτοιο».

«Σε οποιονδήποτε ρόλο παίζετε, υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσό του εαυτού σας σε αυτό. Πρέπει να υπάρχει, αλλιώς δεν υπάρχει υποκριτική. Είναι ψέματα».

 

«Προσπαθώ να παραμείνω σε μια συνεχή κατάσταση σύγχυσης μόνο και μόνο λόγω της έκφρασης που αφήνει στο πρόσωπό μου».

 

«Ο όρος “σοβαρός ηθοποιός” είναι είδος οξύμωρου, έτσι δεν είναι; Όπως “Ρεπουμπλικανικό κόμμα" ή "φαγητό αεροπλάνου"».

«Είμαι ντροπαλός, παρανοϊκός, όποια λέξη θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μισώ τη φήμη. Έχω κάνει ό,τι μπορώ για να την αποφύγω».

 

«Κάνω πράγματα που είναι αληθινά για μένα. Το μόνο πράγμα που έχω πρόβλημα είναι να μου κολλάνε ταμπέλες».

 

«Στον πυρήνα μου, είμαι πολύ ντροπαλός. Τυχαίνει να έχω απλώς μια παράξενη δουλειά».

 

«Όταν τα παιδιά γίνονται ενός έτους, είναι σαν μινιατούρα μεθυσμένου. Πρέπει να τα κρατήσεις για να μην πέσουν. Προσκρούουν σε πράγματα. Γελούν και κλαίνε. Τα κάνουν πάνω τους. Κάνουν εμετό».

«Μου αρέσει η πρόκληση να δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα και να αναρωτιέμαι αν πρόκειται να λειτουργήσει ή αν θα φάω τα μούτρα μου».

 

«Αυτό που μου αρέσει είναι να ζωγραφίζω τα πρόσωπα των ανθρώπων, ξέρετε, τα μάτια τους. Επειδή θέλετε να βρείτε αυτό το συναίσθημα, να δείτε τι συμβαίνει πίσω από τα μάτια τους».

 

«Δεν είμαι σίγουρος ότι είμαι ακόμη ενήλικας».

«Ήμουν θυμωμένος και οργισμένος μέχρι που ξεκίνησα τη δική μου οικογένεια και γεννήθηκε το πρώτο μου παιδί. Μέχρι τότε δεν εκτιμούσα πραγματικά τη ζωή όπως έπρεπε, αλλά ευτυχώς ξύπνησα».

 

«Είμαι απλώς ηθοποιός και αν μπορώ να αφήσω κάτι πίσω για το οποίο θα είναι υπερήφανα τα παιδιά μου, τότε αυτό θέλω. Δεν θέλω τα παιδιά μου να ντρέπονται για οτιδήποτε έχω κάνει».

 

«Είναι όλα αυτά τα βαθιά πράγματα που σας κατακλύζουν όταν το παιδί σας έρχεται στον κόσμο. Είναι σαν να έχετε μόλις μάθει τον λόγο για τον οποίο ζείτε».

 

«Όταν έχετε παιδιά, δεν υπάρχει χώρος για ψέματα, δεν υπάρχει χώρος για τίποτα εκτός από την αλήθεια. Πιστεύω ότι οτιδήποτε άλλο από αυτό είναι κακό».  

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.