Skip to main content

CELEBS

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Συνέδριο: «Φτάνουμε στο όριο της ανθρωποφαγίας»

Η παρουσιάστρια μίλησε για τη συμμετοχή της στο συνέδριο γονιμότητας



 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media από το σεξιστικό σποτ του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας, πολλές είναι οι ελληνίδες celebrities και μανούλες που έσπευσαν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από το Συνέδριο.

Ανάμεσά τους και η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η οποία επρόκειτο να παρεβρεθεί στο πολυσυζητημένο συνέδριο για να μιλήσει για το πώς συνδυάζει την καριέρα της με την ανατροφή τριών παιδιών.

Η παρουσιάστρια του «Happy Day» αφιέρωσε λίγο χρόνο από την εκπομπή προκειμένου να ξεκαθαρίσει την αρχική απόφασή της να μιλήσει στο Συνέδριο, αλλά και εν τέλει την απόσυρσή της από αυτό.

«Εμένα, όταν με προσέγγισαν οι διοργανωτές πριν από μερικούς μήνες, μου δόθηκε ως ξεκάθαρη οδηγία ότι γίνεται ένα συνέδριο με σκοπό να διερευνηθούν τρόποι και λύσεις για το πως αντιμετωπίζουμε την υπογεννητικότητα που μαστίζει την Ελλάδα.

Ο σάλος δικαίως προκλήθηκε με αυτό το βίντεο, γιατί βλέπουμε ξαφνικά ότι η μητρότητα ορίζεται μόνο από ένα ρολόι, που χτυπά απειλητικά από πάνω σου και έχει να κάνει με μια αντίστροφη μέτρηση σε σχέση με τα χρόνια της ηλικίας σου, ενώ ουσιαστικά το ιερό ταξίδι της μητρότητας έχει να κάνει με πάρα πολλές περιστάσεις.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Κάθε γυναίκα αποφασίζει και επιλέγει αν θέλει να γίνει μάνα. Αν δεν γίνεις μάνα δεν σημαίνει ότι δεν είσαι μια πλήρης προσωπικότητα. Η κάθε γυναίκα ορίζει το σώμα της και τη ζωή της με τον τρόπο που επιθυμεί, όχι με τις προσταγές της κοινωνίας, όχι με τις προσταγές ενός ρολογιού και δικαίως ξεσηκώθηκε ο κόσμος.

Ενημερώθηκα το Σάββατο το βράδυ δεν ήξερα τίποτα, είδα το βίντεο, αμέσως έστειλα μήνυμα και είπα ότι εγώ δεν θέλω να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο. Απλά, επέλεξα το πρωί, νηφάλια που θα είχα ξυπνήσει, να γράψω ένα κείμενο και να αποσύρω την όποια συμμετοχή μου.

Επειδή μου λέτε στα social media “Μα δεν είδες ότι συμμετέχουν μόνο πολιτικοί και παππάδες, με έναν αφοριστικό τρόπο” κι επειδή κάποιοι συνάδελφοι μου βγήκαν και είπαν ότι εγώ είχα καταλάβει ότι η διοργάνωση έχει θέματα και γι’ αυτό δεν συμμετείχα, θέλω να σας πω με την ειλικρίνεια που με διακατέχει, ότι εμένα μου δόθηκε η εικόνα ότι είναι υπό την αιγίδα της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες Έλληνες και ξένοι, ότι είναι με τη στήριξη δύο μεγάλων πανεπιστημίων και ότι είναι και με τις ευλογίες του Πατριαρχείου και της Αρχιεπισκοπής, ότι συμμετέχουν κορυφαίοι υπουργοί αλλά και αξιωματούχοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι θα είναι ένα συνέδριο που θα συζητηθούν τρόποι για να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα.

Νομίζω ότι φτάνουμε στο όριο της ανθρωποφαγίας. Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω ότι οι άνθρωποι που με πήραν τηλέφωνο, μου έδωσαν αυτές τις οδηγίες», είπε χαρακτηριστικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή, φανερά πικραμένη από τα σχόλια ορισμένων χρηστών των social media.

H παρουσιάστρια ανακοίνωσε πως το Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας εν τέλει ματαιώθηκε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου