Skip to main content

CELEBS

«Αυτό που εύχομαι είναι να μπορώ να προχωράω, να έχω αυτό που χρειάζομαι και να μην αισθάνομαι άσχημα γι' αυτό» Courteney Cox

Με αφορμή τα γενέθλιά της ρίχνουμε μια ματιά στη ζωή της φίλης που θα θέλαμε να έχουμε



Μπορεί ο χαρακτήρας της στα Φιλαράκια μερικές φορές να σε εκνεύριζε, αλλά κακά τα ψέματα, αν είχες να διαλέξεις, η Μόνικα θα ήταν η φίλη της διπλανής πόρτας που θα αναζητούσες την αγκαλιά της όταν θα είχες κάποια ερωτική απογοήτευση και από εκείνη θα γύρευες συμβουλές αν περνούσες δύσκολα στη ζωή σου. Κι η αλήθεια είναι ότι η Μόνικα ως ηρωίδα έχει αρκετά κοινά με την ηθοποιό που την ενσάρκωσε.

Η Κόρτνεϊ Κοξ (Courteney Bass Cox) γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1964 και είναι Αμερικανίδα ηθοποιός. Είναι κυρίως γνωστή για το ρόλο της ως Μόνικα Γκέλερ στην γνωστή κωμική σειρά Τα Φιλαράκια (Friends). Έχει επίσης παίξει στην πετυχημένη τριλογία Scream και έχει κάνει γκεστ εμφανίσεις στις σειρές Scrubs και Seinfeld. Aπό το Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τον Μάρτιο του 2015 πρωταγωνιστούσε στην κωμική σειρά Cougar Town, για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Κωμική Σειρά. Το 2011 επανέλαβε για μία ακόμη φορά το ρόλο της δημοσιογράφου Γκέιλ Γουέδερς στο Scream 4.

Η Κόρτνεϊ Κοξ ξεκίνησε την καριέρα της, κάνοντας εμφάνιση στο βίντεο κλιπ Dancing in the dark του Μπρους Σπρίνγκστιν. Οι πρώτοι της κινηματογραφικοί ρόλοι περιλαμβάνουν τις ταινίες Masters of the Universe (1987) και Κοκούν 2: Η Επιστροφή (1988). Η πρώτη της τηλεοπτική δουλειά έγινε στη σειρά Misfits of Science (1985) και αργότερα στη σειρά Family Ties (1987-1989). Λίγο πριν πάρει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Friends εμφανίστηκε στην ταινία Ace Ventura: Pet Detective δίπλα στον Τζιμ Κάρεϊ και σε ένα επεισόδιο της σειράς Seinfeld (1994).

Αργότερα το 1994, η Κοξ πήρε μέρος στην οντισιόν για το ρόλο της Ρέιτσελ Γκριν σε μια καινούρια κωμική σειρά Friends, αλλά τελικά πήρε το ρόλο της Μόνικα Γκέλερ όπως και η ίδια αρχικά επιθυμούσε. Στην αρχή σαν η πιο διάσημη της νέας σειράς, η Κοξ συνεργάζεται με τους Τζένιφερ Άνιστον (Ρέιτσελ Γκριν), Λίζα Κούντροου (Φοίβη Μπουφέ), Ματ Λε Μπλανκ (Τζόι Τριμπιάνι), Μάθιου Πέρρυ (Τσάντλερ Μπινγκ) και Ντέιβιντ Σουίμερ (Ρος Γκέλερ) σε μια σειρά που αποτελεί μέχρι και σήμερα το πιο διάσημο ρόλο της. Η σειρά Friends μετατράπηκε σε τεράστιο τηλεοπτικό φαινόμενο και κράτησε 10 ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, η Κοξ μαζί με τους υπόλοιπους συμπρωταγωνιστές της, έγιναν τα πιο ακριβοπληρωμένα τηλεοπτικά αστέρια λαμβάνοντας 1 εκατομμύριο δολάρια για κάθε επεισόδιο στους δύο τελευταίους κύκλους της σειράς.

Η Κοξ είχε μακροχρόνια σχέση με τον Μάικλ Κίτον από το 1989 μέχρι το 1995. Στα γυρίσματα του Scream γνωρίστηκε με το συμπρωταγωνιστή της Ντέιβιντ Αρκέτ. Στο Scream 2 ήταν ήδη ζευγάρι, ενώ το 1999 και ένα χρόνο πριν το Scream 3 παντρεύτηκαν. Τον Ιούνιο του 2004 έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, την Κόκο Ράιλι Αρκέτ. Η Τζένιφερ Άνιστον είναι η νονά της μικρής. Τον Οκτώβριο του 2010, ανακοινώθηκε πως το ζευγάρι χώρισε, αλλά κρατούν ακόμα μια στενή φιλία και επαγγελματική συνεργασία.

Στις 14/6 η κόρη της έγινε 18 χρονών – μία μέρα μετά στις 15/6 έχει γενέθλια η ίδια.

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές της φράσεις:

 

«Ζω ειρηνικά με τον εαυτό μου όπου και αν βρίσκομαι. Στο παρελθόν, πάντα έψαχνα να δω πώς ζούσαν όλοι οι άλλοι. Δεν ήμουν ανταγωνιστική, ήμουν συγκριτική. Ήθελα απλώς να είμαι εκεί που ήταν όλοι οι άλλοι. Τώρα έχω φτάσει σε μια εποχή που δεν συγκρίνω πια.

 

«Δεν νομίζω ότι είμαι πολύ λεπτή. Καταλαβαίνω όταν λένε οι άνθρωποι, "Λοιπόν το πρόσωπό σου γίνεται γοητευτικό", αλλά για να έχεις το κάτω μισό να είναι το σωστό μέγεθος, το πρόσωπό σου μπορεί να είναι λίγο γοητευτικό. Επιλέγεις τις μάχες σου».

 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μητρότητα είναι το καλύτερο πράγμα στη ζωή μου. Είναι το μόνο που έχει σημασία».

«Δεν έχω χρόνο για επιφανειακούς φίλους. Υποθέτω ότι εάν είστε πραγματικά μοναχικοί μπορείτε να καλέσετε έναν επιφανειακό φίλο, αλλά διαφορετικά, ποιο είναι το νόημα;»

 

«Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ και τα ενδιαφέροντα πράγματα που ερωτεύεστε θα γίνουν στη συνέχεια πράγματα που δεν σας αρέσουν».

 

«Δεν νομίζω ότι θα σταματούσα ποτέ την υποκριτική, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν. Ήθελα να γίνω αρχιτέκτονας και εύχομαι να ήξερα περισσότερα για την αρχιτεκτονική τοπίου».

https://www.instagram.com/p/CP59Gs3DSXl/

«Δεν είμαι παθητικό άτομο υπό οποιαδήποτε έννοια».

 

«Αν μου αρέσω σε αυτό το βάρος, τότε θα μείνω σε αυτό. Δεν έχω διατροφική διαταραχή».

 

«Νομίζω ότι κάθε σχέση έχει ένα σημείο όπου σταματάς και επαναξιολογείς: Είσαι χαρούμενη; Έχετε μεγαλώσει μαζί ή χωριστά; Μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα; Νομίζω ότι αυτό είναι ένα συνηθισμένο πράγμα, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο όταν συμβαίνει δημόσια».

«Αυτό που εύχομαι για τον εαυτό μου είναι να μπορώ να είμαι το είδος του ατόμου που απλώς προχωράει, να έχω αυτό είναι που χρειάζομαι και μην αισθάνομαι άσχημα γι' αυτό».

 

«Είμαι Δίδυμος, και βαριέμαι τόσο εύκολα. Φαντάσου, έχω μετακομίσει έξι φορές τα τελευταία οκτώ χρόνια».

 

«Έχω μερικούς υπέροχους άντρες φίλους. Μπορούν να ξεκινήσουν ως φλερτ. Αλλά όταν συνειδητοποιείς ότι κάτι δεν πρόκειται να συμβεί, επιλέγεις αν η φιλία αξίζει ή όχι. Και συνήθως αξίζει. Τότε μπορείτε να γελάσετε με το γεγονός ότι συνήθιζες να τον φλερτάρεις ή ότι σε φλέρταρε εκείνος».

«Οι ερωτήσεις που θέτω στον εαυτό μου είναι: “Τι με κάνει ευτυχισμένη; Πού θέλω να είμαι; Τι θα με κάνει ευτυχισμένη στα 50, 60 και 70;”»

 

«Καθώς μεγαλώνετε, διαπιστώνετε ότι όλα φαίνονται καλύτερα και πιο φυσικά!»

 

«Δεν μου είναι εύκολο να αφήνω τους ανθρώπους να κάνουν τα πράγματα για μένα, οπότε υποθέτω ότι μπορείς να με αποκαλέσεις control freak ή μπορείς να με πεις απλώς παθιασμένη».

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.