Skip to main content

CELEBS

«Όσο περισσότερο εμπιστεύεσαι τη διαίσθησή σου, όσο πιο δυνατή γίνεσαι, τόσο πιο ευτυχισμένη είσαι» Gisele Bündchen

Έχει γενέθλια και φροντίζει να τα γιορτάζει όμορφα και ουσιαστικά



Δεν ξεχωρίζει μόνο για την ομορφιά, τη χάρη και τη γοητεία της αλλά και για το ήθος, τη σκέψη και την οικολογική της συνείδηση. Η Ζιζέλ Καρολίν Μπoύντχεν (Gisele Caroline Bündchen) γεννήθηκε 20 Ιουλίου 1980) είναι μοντέλο από τη Βραζιλία. Έχει συνεργαστεί με την εταιρία Victoria's Secret και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο του πλανήτη τα τελευταία 8 χρόνια. Το 2014 αναδείχθηκε από το ίδιο περιοδικό ως η 89η πιο ισχυρή γυναίκα παγκοσμίως.

Η Ζιζέλ, από το 2000 μέχρι το 2005 διατηρούσε σχέση με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Τον Δεκέμβριο του 2006 ξεκίνησε να βγαίνει με τον παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι, με τον οποίο παντρεύτηκαν στις 26 Φεβρουαρίου 2009, στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας. Έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά. Τον Μπέντζαμιν Μπρέιντι (9 Δεκεμβρίου 2009) και την Βίβιαν Λέικ Μπρέιντι (5 Δεκεμβρίου 2012).

Πέρσι, όταν η Gisele Bündchen έγινε 40 χρονών τον Ιούλιο, αποφάσισε να φυτέψει 40.000 δέντρα προς τιμήν των γενεθλίων της - αριθμός που σύντομα αυξήθηκε σε 250.000 χάρη στην απίστευτη υποστήριξη των θαυμαστών της. Είναι απλώς η πιο πρόσφατη σειρά από πρωτοβουλίες οικολογικού πνεύματος που ξεκίνησε για περισσότερο από μια δεκαετία. Από το 2009, η Bündchen είναι παγκόσμιος πρεσβευτής καλής θέλησης για το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ, μιλώντας ενάντια στον καταστροφικό αντίκτυπο της αποψίλωσης στον Αμαζόνιο και πρόσφατα υπηρέτησε ως εκτελεστικός παραγωγός στο ντοκιμαντέρ Netflix, Kiss the Ground. Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στον διεθνή Τύπο μίλησε σε πρώτο πρόσωπο για την αγάπη της και την προσοχή της προς τα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον του πλανήτη μας.  

https://www.instagram.com/p/CRcAQr2lJOm/

Καθήκον μας να προστατεύσουμε τη δύναμη αυτού του πλανήτη

Γεννήθηκα για νιώθω βαθιά συνδεδεμένη με τη φύση - είναι το μέρος που πηγαίνω για να επαναφορτίσω τη δική μου ενέργεια. Κατάγομαι από ένα μικρό χωριό στα νότια της Βραζιλίας. Κατά τη διάρκεια των σχολικών μου διακοπών, η μητέρα μου με πήγαινε στο σπίτι της γιαγιάς μου. Μου άρεσε πολύ να την επισκέπτομαι γιατί θα αρμέγαμε τις αγελάδες το πρωί, θα μαζεύαμε αυγά από τα κοτόπουλα και θα την βοηθούσα  να δουλέψει στον κήπο όπου μεγάλωνε τα δικά της λαχανικά και βότανα. Η γιαγιά μου είχε μια βαθιά εκτίμηση για τη φύση και καλλιεργούσε ό,τι έτρωγε - ήταν όμορφη.

Παρόλο που είχα αυτήν την αγάπη για τη φύση όλη μου τη ζωή, μόνο όταν επισκέφθηκα το τροπικό δάσος του Αμαζονίου για πρώτη φορά το 2004, συνειδητοποίησα ότι, αν και τεράστιο, είναι πολύ πιο εύθραυστο από ό,τι πίστευα. Πέρασα χρόνο με τη φυλή Kisêdjê στην περιοχή Xingu. Αυτοί οι απίστευτοι άνθρωποι σέβονται και εναρμονίζονται με τη φύση. Ζουν από τη φύση, αλλά δεν παίρνουν περισσότερα από όσα χρειάζονται. Ωστόσο, η επιβίωσή τους απειλήθηκε λόγω της αποψίλωσης και της εξόρυξης, που έχουν ως επίπτωση και τη μόλυνση του νερού.

Η βοήθεια που όλοι πρέπει να προσφέρουμε

Ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να βοηθήσω, έτσι άρχισα να υποστηρίζω έργα για να βοηθήσω τους αυτόχθονες που ζουν στην περιοχή, εκείνους που κατανοούν την αξία των φυσικών πόρων. Ο μόνος λόγος για τον οποίο ζούμε είναι επειδή η Μητέρα Φύση μας δίνει ό, τι χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Κι εμείς τι κάνουμε; Παίρνουμε απλώς. Εμείς, ως άνθρωποι, πιστεύουμε ότι όλα είναι εδώ για να μας εξυπηρετήσουν, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η Γη είναι ένα ζωντανό ον. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σε αυτόν τον όμορφο πλανήτη με όλους αυτούς τους απίστευτους πόρους. Ο λόγος που εργάζομαι για την προστασία του πλανήτη είναι ότι θέλω να υπηρετήσω την ανθρώπινη επιβίωση και την υγεία όλων των ειδών. Εάν δεν φροντίζουμε τα δώρα που μας δίνει ο πλανήτης και αν δεν ζούμε σε αρμονία με όλα τα διαφορετικά πλάσματα σε αυτόν τον πλανήτη, θα είμαστε αυτοί που θα χαθούμε. Ο πλανήτης δεν μας χρειάζεται να για να επιβιώσει – εμείς είναι που χρειαζόμαστε τον πλανήτη. Ως άνθρωποι, πρέπει να αφυπνιστούμε πάνω σε αυτό και να το συνειδητοποιήσουμε με ενεργό τρόπο.

Αφήνοντας τον κόσμο να είναι ένα καλύτερο μέρος

Το να έχω τα δικά μου παιδιά έχει κάνει την περιβαλλοντική μου εργασία πολύ πιο επείγουσα. Δεν παίρνουμε τίποτα μαζί μας, οπότε αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που αφήνουμε πίσω. Θέλω να κάνω τον κόσμο καλύτερο για όλα τα παιδιά και να τα αφήσω εξοπλισμένα με τα σωστά εργαλεία, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν όλους τους θησαυρούς της Γης και να έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο μας.

Με τα παιδιά, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να τους δώσουμε το σωστό παράδειγμα. Έχουμε έναν κήπο στο σπίτι, όπου τα παιδιά βλέπουν και καταλαβαίνουν πόσο καιρό χρειάζεται για να μεγαλώσει η ζωή. Μαθαίνουν να τρώνε εποχιακά. Έμαθαν ότι δεν θα αγοράσω φράουλες όταν είναι εκτός εποχής. Ξέρουν ότι το πλαστικό είναι ένα μεγάλο ζήτημα: το βλέπουν στην παραλία. Τους έχω δείξει βίντεο από φάλαινες που βρέθηκαν στον ωκεανό με πλαστικό μέσα στην κοιλιά τους. Όπως και εγώ, έχουν γίνει ευαίσθητα σε αυτά τα ζητήματα. Είναι σημαντικό να καταλάβουν πώς λειτουργεί η φύση. Μόλις νιώσουν τη μαγεία της φύσης, θα τη λατρέψουν και ως αποτέλεσμα θα την προστατεύσουν.

Ζήτημα προσωπικής επιλογής κι ευθύνης

Όλα όσα επιλέγω να κάνω στη ζωή μου και με τη δουλειά μου έχουν τελικά έναν σκοπό: «Πώς μπορώ να αφήσω τον κόσμο λίγο καλύτερο από ό,τι όταν έφτασα σε αυτόν;» Μπορώ να καθίσω εδώ και να διαμαρτυρηθώ για ό,τι είναι λάθος στον κόσμο, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τον εαυτό μας.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.