Skip to main content

CELEBS

Μερικά πράγματα που μάθαμε παρακολουθώντας το σπαρακτικό νέο ντοκιμαντέρ της Amy Winehouse

Που προβλήθηκε για την 10η επέτειο του θανάτου της από το BBC



 

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 είχαμε την 10η επέτειο από τον τραγικό θάνατο της τραγουδίστριας Amy Winehouse. Η Έμι πέθανε όταν ήταν μόλις 27 ετών μετά από μια μακρά και ταραχώδη σχέση με τον εθισμό.

Για να γιορτάσει τη ζωή της Amy και για να διατηρήσει τη μνήμη της ζωντανή, η μαμά της Janis διηγήθηκε ένα νέο ντοκιμαντέρ στο BBC για τη ζωή της τραγουδίστριας. Με βίντεο που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ, οι στενότεροι φίλοι και η οικογένεια της Amy ανοίγονται για τη ζωή και το θάνατο του αστεριού που γεννήθηκε στο Enfield.

Μάθαμε πολλά για τη ζωή της Amy από το θλιβερό αλλά εορταστικό ντοκιμαντέρ - εδώ είναι μερικά βασικά που ίσως να μην γνωρίζετε πριν.

https://www.instagram.com/p/CRqcCtvssh1/

Η Amy είχε σχέση με τη φίλη της Catriona, αλλά ένιωθε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της

Η Έμι είχε μια πολύ «έντονη, εμμονική» φιλία με τους τρεις στενότερες φίλες της, τη Ναόμι, τη Σαντέλ και την Κατριόνα.

Τα τέσσερα κορίτσια μεγάλωσαν στο Λονδίνο και μοιράστηκαν σχεδόν τα πάντα μαζί. Στο ντοκιμαντέρ, ενώ είχαν μια ειλικρινή συνομιλία με τη μαμά Janis της Amy, αποκάλυψαν πώς η Amy είχε πολλές περιπλοκές στην προσωπική της ζωή και ότι υπήρχαν πολλά πράγματα για τα οποία ένιωθε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει.

Οι φίλοι της εξήγησαν ότι δεν μπορούν να τη δουν μέσω ενός "φακού του 2021" επειδή οι άνθρωποι σήμερα είναι πολύ πιο ανοιχτοί στο να μιλάνε για τις ανησυχίες και τα προβλήματα που όλοι υποφέρουμε. Οι φίλοι της εξήγησαν ότι σήμερα οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί στη συζήτηση της ψυχικής υγείας και της σεξουαλικότητάς τους, αλλά τότε όταν μεγάλωναν με την Amy, κανείς δεν είχε αυτή τη γνώση.

Η Έμι κρατούσε σημειώσεις ενώ η καλύτερη φίλη της από τον «εσωτερικό κύκλο» της, Κατριόνα, κοιμόταν. Θα έγραφε πράγματα όπως, "Είσαι το πιο όμορφο κορίτσι που έχω δει ποτέ"

Οι φίλοι της Amy αποκάλυψαν ότι η Catriona και η Amy είχαν εμπλακεί σε μια ρομαντική σχέση. «Ήταν απλώς ένα αστείο πράγμα« η Κατριόνα και η Amy κοιμήθηκαν μαζί »και όλοι θα γελούσαμε και αυτό θα ήταν»

Η Catriona αποκάλυψε ότι αυτή και η Amy είχαν ρομαντική σχέση λέγοντας: «Η σχέση μας ήταν τόσο μοναδική, απροσδιόριστη, απλώς αγαπήσαμε η μία την άλλην».

https://www.instagram.com/p/CRYwn16jQGW/

Η μουσική ήταν στο αίμα της Amy

Η οικογένειά της αποκάλυψε ότι η Amy είχε ενδιαφέρον για τη μουσική από νεαρή ηλικία, η οποία πιθανότατα προερχόταν από μια πολύ ταλαντούχα και μουσική οικογένεια.

Ο μπαμπάς της Mitch ήταν ημι-επαγγελματίας τραγουδιστής, ενώ η μαμά της Janis είχε τέσσερις μουσικούς από την πλευρά της οικογένειας. Διαβάζοντας μια σχολική αναφορά, η μαμά Janis της Amy διάβασε: | «Η Έμι είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, καθιστά σαφές ότι το μόνο πραγματικό ενδιαφέρον που έχει είναι για την απόδοση»

Ο φίλος της σχολής της Amy, Michael εμφανίστηκε επίσης στο ντοκιμαντέρ, μιλώντας για την πρώτη φορά που συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να τραγουδήσει κατά τη διάρκεια μιας σχολικής παραγωγής του Grease, όπου η Amy έπαιξε το ρόλο του Rizzo. Εξήγησε πώς τραγουδούσαν όλοι, αλλά η Amy μπορούσε πράγματι να τραγουδά.

Η μαμά της Amy πιστεύει ότι το ντοκιμαντέρ «Amy» δεν έκρινε δίκαια την κόρη της

Η μαμά Janis της Amy δεν πιστεύει ότι το ντοκιμαντέρ "Amy" που βραβεύτηκε με Όσκαρ απέδωσε δικαιοσύνη στην κόρη της, λέγοντας ότι την απεικόνιζε ως "καρικατούρα".

Το 2015, ο πατέρας της Mitch είχε μια ψυχική βλάβη αφού κατηγορήθηκε ότι δεν έκανε αρκετά για να βοηθήσει την κόρη του στο αποκορύφωμα του εθισμού της, λόγω του τρόπου με τον οποίο απεικονίστηκε η ζωή της Amy στην ταινία.

Η ταινία απεικόνισε επίσης την παιδική ηλικία της Amy ως «δυστυχισμένη», η οποία έπληξε την Janis. Ο Mitch εξήγησε ότι καθώς η Amy μεγάλωνε, η οικογένεια ήταν «τόσο γεμάτη αγάπη».

Η Amy υπέφερε από βουλιμία από νεαρή ηλικία και ένιωθε ντροπή εξαιτίας αυτής

Οι φίλοι της Amy ήξεραν πάντα ότι υπέφερε από μια διατροφική διαταραχή, αλλά μετά την επιτυχία του Back to Black τα προβλήματα της Amy με τα τρόφιμα κλιμακώνονταν.

«Είναι κάτι που νιώθεις βαθιά ντροπή», εξήγησε η φίλη της Ναόμι, «Τότε, ήταν πραγματικά ταμπού ακόμα. Προσπαθούσε να το κρύψει. Νομίζω ότι ένιωθε ένοχη για την τοποθέτηση των ζητημάτων της σε άλλους ανθρώπους. "

Η Naomi όσο κι η Catriona άγγιξαν το πώς ανησυχούσαν για τις διατροφικές συνήθειες της τραγουδίστριας, λέγοντας: «Ήταν άρρωστη όλη την ώρα».

Ο αδερφός της θυμήθηκε ακόμη και μια ανησυχητική στιγμή όταν αγκάλιασε την Amy και τα χέρια του μπορούσαν να την τυλίξουν εντελώς.

https://www.instagram.com/p/CQ827f4DzGw/

Ήταν στο αποκορύφωμά της όταν πέθανε

Όταν κυκλοφόρησε το Back to Black και χτύπησε το νούμερο ένα σε όλο τον κόσμο, η φήμη της Amy εκτοξεύτηκε. Σε συνδυασμό με το θάνατο της Cynthia, αυτό επηρέασε πραγματικά την ψυχική και σωματική της ευεξία.

Η Cynthia ήταν η μαμά του Mitch και η Amy ήταν απίστευτα κοντά της, πράγμα που σήμαινε ότι είχε πληγωθεί πολύ όταν πέθανε επειδή ήταν πάντα εκεί για εκείνη. Ο Μιτς εξήγησε επίσης ότι ήταν η Cynthia που κράτουσε περισσότερο την Amy σε ισορροπία.

https://www.instagram.com/p/CRwFZVYpor2/

Παρόλο που ήταν κοντά στη μαμά της, η Amy πέρασε από μια περίοδο κόντρας

Η Έμι πέρασε μια περίοδο φρικτή για τη μαμά της, αφού οι γονείς της χώρισαν.

«Όταν ήμουν εκεί, ήταν μια χαρά μαζί μου», είπε ο Μίτ στο ντοκιμαντέρ, «όταν δεν ήμουν εκεί, θα ξεκινούσε πόλεμο με τη μάμα της».

Σε ένα αρχείο αρχειοθέτησης, ακούγεται η Amy να λέει: «Ήξερα ότι μπορούσα, γιατί ο μπαμπάς μου δεν θα ήταν εκεί για να μου φωνάξει».

https://www.instagram.com/p/CRzjsfDMc9l/

Δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι είχε προβλήματα ψυχικής υγείας

Η φίλη της Naomi εξήγησε πώς η Amy εθίστηκε στα ναρκωτικά πριν περάσει το αλκοόλ και ότι οι φίλοι και η οικογένειά της εύχονται να εντοπίσουν τη βασική αιτία των εθισμών της Amy.

«Ο εθισμός ήταν ένα υποπροϊόν κάτι πολύ βαθύτερου που έπρεπε να αντιμετωπιστεί και αυτό ήταν το ζήτημα ψυχικής υγείας», εξήγησε η Ναόμι.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο η κοινωνία αντιμετώπιζε άτομα που είχαν προβλήματα ψυχικής υγείας τότε, και ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο η ψυχική υγεία ήταν θέμα ταμπού το 2011, η Amy ήταν απρόθυμη να παραδεχτεί ότι είχε προβλήματα με την ψυχική της υγεία.

«Κοιτάζω μόνο πίσω τώρα που συνειδητοποιώ πόσο λίγο καταλάβαμε», είπε η Janis. Συνέχισε, «[Η Amy] ήταν επιρρεπής στον εθισμό, δεν μπορούσε να σταματήσει τον εαυτό της, είναι ένα πολύ σκληρό θηρίο».

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.