Skip to main content

CELEBS

«Σε έναν τέλειο κόσμο, δεν θα έκανα ποτέ συνεντεύξεις, και πιθανότατα θα υπήρχε μια φωτογραφία μου εκεί έξω» Lorde

Το παιδί-θαύμα γίνεται 27 κι εξακολουθεί να μας μαγεύει με τη μουσική της



H Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, παγκοσμίως γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Lorde, είναι τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και δισκογραφική παραγωγός από την Νέα Ζηλανδία βραβευμένη με τρία βραβεία Grammy. Μεγάλωσε στο Devonport του Ώκλαντ όπου στην αρχή των εφηβικών της χρόνων, υπέγραψε συμβόλαιο με την Universal Music Group. Το 2013, η Lorde κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ “Pure Heroine” το οποίο περιείχε το τραγούδι “Royals”, το οποίο βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Τραγούδι για το 2014 από τα μουσικά βραβεία Grammy. Το δεύτερο άλμπουμ της “Melodrama” που κυκλοφόρησε το 2017, κέρδισε ευρεία αναγνώριση και έφθασε στο νούμερο ένα διαφόρων charts σε πολλές χώρες.

Η Lorde, γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1996 στην Takapuna της Νέας Ζηλανδίας από τον πολιτικό μηχανικό Vic O’Connor και την ποιήτρια Sonja Yelich. Η μητέρα της γεννήθηκε από Κροάτες γονείς που μετανάστευσαν στην Νέα Ζηλανδία από την περιοχή της Δαλματίας, ενώ ο πατέρας της είναι Ιρλανδικής καταγωγής. Η Lorde είναι κάτοχος ιθαγένειας και από την Νέα Ζηλανδία και από την Κροατία.

Η Lorde είναι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της, έχει μια -μεγαλύτερη αδελφή την Jerry και ακόμα δύο μικρότερα αδέλφια, την Indy και τον Angelo. Σε ηλικία πέντε ετών, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στο Devonport του Ώκλαντ όπου παρακολούθησε μαθήματα στο Vauxhall School και έπειτα στο Belmont High School. Κατά την διάρκεια των εφηβικών της χρόνων, η μητέρα της Lorde την ενθάρρυνε στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, πράγμα που την επηρέασε στο μέλλον κατά την δημιουργία των τραγουδιών της.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε καινούργια τραγούδια.

Με αφορμή τα γενέθλιά της θυμόμαστε μερικές φράσεις της:

 

«Η συμβουλή μου στους νέους που θέλουν να κάνουν μουσική και να είναι σε αυτόν τον κλάδο είναι να αφιερώσουν πραγματικά τον χρόνο σας δημιουργώντας μουσική. Φτιάξε τόση μουσική που να μην έχετε καν χρόνο για φίλους. Κάντε μουσική. Μάθετε τι είναι αυτό που αγαπάτε και... γιατί αν κάνετε cool τέχνη, τότε όλα τα άλλα θα ταιριάζουν».

 

«Επιμελούμαι τη ζωή μου με έναν τρόπο. Πάντα παίζει στο μυαλό μου, κάπως μια σχέση αγάπης-μίσους. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που λένε, «μακάρι να μην υπήρχε το Facebook», γιατί, ξέρετε, είναι αυτό που είναι».

 https://www.instagram.com/p/CT1Yrp_oNhk/

«Σε έναν τέλειο κόσμο, δεν θα έκανα ποτέ συνεντεύξεις, και πιθανότατα θα υπήρχε μια φωτογραφία μου εκεί έξω, και αυτό θα ήταν όλο».

 

«Θα αναφερόμουν στον εαυτό μου ως φεμινίστρια. Δεν νομίζω ότι η μουσική μου είναι ανοιχτά ριζωμένη στον φεμινισμό. Όταν ήμουν έφηβη το 95 τοις εκατό των φίλων μου είναι αγόρια, και έτσι ήμουν πάντα».

 https://www.instagram.com/p/CQb92U3tHBj/

«Είμαι πραγματικά συγκλονισμένη με το πώς ακούγονται δυνατά οι λέξεις, γι' αυτό ήμουν πάντα το παιδί που διάβαζε τη σελίδα του βιβλίου για τον εαυτό της στο δωμάτιό της ξανά και ξανά και ξανά. Και ο Raymond Carver είναι εξαιρετικός για αυτό. Ο Tobias Wolff είναι ένας συγγραφέας που είναι πολύ καλός και για αυτό».

 

«Νομίζω ότι οι νέοι είναι οι πιο δημιουργικοί και οι πιο κουλ – άνθρωποι από τους οποίους θα έπρεπε να μαθαίνουμε. Ακόμα και όταν είμαι σε ένα πάρτι, το αναλύω και το σκέφτομαι στο πλαίσιο του πώς θα έγραφα γι' αυτό. Αυτή η πλευρά μου δεν σβήνει ποτέ».

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος