Skip to main content

CELEBS

John Lennon: «Imagine» ερμηνεύει ο γιος του Julian για την Ουκρανία

Το συγκινητικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube



Την τεράστια επιτυχία του John Lennon με τίτλο «Imagine», τραγούδησε ο γιος του Julian, επιθυμώντας να στείλει ένα «ηχηρό» μήνυμα κατά του πολέμου που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγο καιρό ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

lennon

Η επιλογή του διαχρονικού τραγουδιού μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς έχει συμβολικό χαρακτήρα, αφού οι στίχοι του καλούν όλους τους ανθρώπους σε ενότητα και ειρήνη.

Μάλιστα για αρκετά χρόνια ο Julian Lennon δίσταζε να ερμηνεύσει αυτό το συγκλονιστικό κομμάτι που κυκλοφόρησε την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ. «Η μόνη περίπτωση που θα σκεφτόμουν να τραγουδήσω το «Imagine» θα ήταν αν ερχόταν πράγματι το τέλος του κόσμου», είχε γράψει.

Τα όσα δεινά συμβαίνουν στην εμπόλεμη Ουκρανία, ώθησαν τον Τζούλιαν να ανεβάσει το βίντεο στο YouTube, όπου τραγουδά για πρώτη φορά το «Imagine». Το εν λόγω απόσπασμα συνοδευόταν από τη σήμανση #StandUpForUkraine, η οποία στηρίζει την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τον ουκρανικό λαό και διοργανώθηκε από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Global Citizen.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του αυτή ο Julian είπε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «μια ασύλληπτη τραγωδία» και συμπλήρωσε ότι ως άνθρωπος και καλλιτέχνης, ένιωσε υποχρεωμένος να απαντήσει με τον πιο δυνατό τρόπο που μπορούσε.

https://youtu.be/NicWjYMPDG0

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου