Skip to main content

CELEBS

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Η ηλικία, η οικονομική ανέχεια κι ο κρυφός γάμος

Από τα Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, στις τραγωδίες, την Ευτυχία και την Κυβέλη



Είναι ίσως η πιο γνωστή και ταλαντούχα ηθοποιός της γενιάς της, με το κοινό να την έχει ξεχωρίσει εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έχει ερμηνεύσει τεράστιους ρόλους, ενώ μέσα στα χρόνια έχει πρωταγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις αρχαίες τραγωδίες, ενώ είναι μια από τις πιο ενεργές Ελληνίδες ηθοποιούς στη μεγάλη οθόνη με άκρως σημαντικούς ρόλους.

Τηλεοπτικά από τους σημαντικότερους ρόλους της ήταν στις σειρές: Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, Ο Μεγάλος Θυμός, Η Αγάπη Άργησε μια Μέρα, Η Τελευταία Παράσταση κι Αγάπη Παράνομη, ενώ φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά Φλόγα και Άνεμος στην ΕΡΤ.

Ποια είναι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Γεννήθηκε στη Δόξα Διδυμοτείχου στις 5 Ιουλίου 1958. Είναι 64 χρονών.

Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του "80. Από το 1984 μέχρι το 1992 υπήρξε στέλεχος του Ανοιχτού Θεάτρου.

Με το Εθνικό Θέατρο έχει συνεργαστεί ως μέλος χορού στις τραγωδίες του Ευριπίδη: Ορέστης, Ιππόλυτος, Βάκχες, Ηλέκτρα κι έπαιξε τους ομώνυμους ρόλους στις τραγωδίες Αντιγόνη του Σοφοκλή, Μήδεια του Ευριπίδη και Ηλέκτρα του Σοφοκλή.

Από τον Νοέμβριο του 1997 μέχρι τον Ιούλιο του 1999 συμμετείχε στη μεγάλη περιοδεία του Εθνικού Θεάτρου με τη Μήδεια και την Ηλέκτρα ανά τον κόσμο: Τουρκία, Γαλλία, Αυστραλία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Η.Π.Α, Καναδά, Δανία, Βουλγαρία, Κίνα, Ιαπωνία.

Μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες που πρωταγωνίστησε ήταν η Ευτυχία, όπου ενσάρκωσε με τεράστια επιτυχία την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

Πρόσφατε συμμετείχε στην ταινία Ο Άνθρωπος του Θεού, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη.

Φωτογραφίες από θεατρικές παραστάσεις αρχαίων τραγωδιών έχουν μπει σε βιβλία της Γ' Γυμνασίου.

Στο παρελθόν ο Γιώργος Παπαγεωργίου είχε αποκαλύψει ότι πολλοί τον μπέρδευαν και πίστευαν ότι είναι γιος της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη κι όχι της Φιλαρέτης Κομνηνού.

Η φτωχή οικογένεια της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη

Σε συνέντευξή της είχε μιλήσει για την οικογένεια της και για τα παιδικά της χρόνια. Μεταξύ άλλων είχε αποκαλύψει πως μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον καθαρά αγροτικό, με επαφή με τη φύση και τις εποχές και σε μια δεκαετία όπου δεν είχαμε ηλεκτρικό και το νερό το έπαιρναν με στάμνες από μια πηγή έξω από το χωριό.

«Την εποχή που ήμουν 12 χρόνων οι γονείς μου πήραν τη μεγάλη απόφαση να φύγουν από το χωριό μας για να δώσουν σε μένα καλύτερες συνθήκες ζωής και παιδείας. Αυτοί οι απλοί, αμόρφωτοι άνθρωποι που είχαν μόλις τελειώσει το δημοτικό ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, έχασαν το σπίτι τους, το περιβάλλον τους, τους φίλους και συγγενείς τους και πήγαν στη μεγάλη πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Και το πλήρωσαν αυτό το πράγμα. Αυτοθυσιάστηκαν - η μητέρα μου που ήταν αρχόντισσα στο χωριό κατέληξε να καθαρίζει σκάλες και να πλένει ρούχα σε διάφορες κυρίες της γειτονιάς, μέχρι να δουλεύει σε εργοστάσια για να επιζήσουμε. Δεν ξέρω πώς θα ήταν τα πράγματα, αν μέναμε εκεί. Φαντάζομαι ότι μεγαλώνοντας θα τον έβρισκα τον δρόμο μου, αλλά σίγουρα αυτό διευκόλυνε τα πράγματα πολύ περισσότερο», είχε αποκαλύψει.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Οι σχέσεις κι ο κρυφός γάμος

Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη δημοσιόητα, έχει διαφυλλάξει την προσωπική της ζωή. Από τα λίγα που είναι γνωστά, είναι πως από το 2006 είναι ζευγάρι με τον ηθοποιό Κρις Ραντάνοφ. Εδώ και χρόνια υπάρχει η φήμη ότι οι δύο τους έκαναν κρυφό πολιτικό γάμο κάτω από άκρα μυστικότητα, γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ηθοποιό.

Για αρκετά χρόνια υπήρξε ζευγάρι με το -μοντέλο τότε- Αλέκο Συσσοβίτη, τον οποίο βοήθησε να ασχοληθεί με το θέατρο.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Φλόγα και Άνεμος

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη πρωταγωνιστεί στη σειρά εποχής της ΕΡΤ Φλόγα και Άνεμος, η οποία ζωντανεύει το ομότιτλο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου που περιγράφει τον θυελλώδη έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Προτεινόμενα