Skip to main content

CELEBS

Σε δίκη παραπέμπεται η Σακίρα - Αντιμέτωπη με φυλάκιση για φοροδιαφυγή

Απανωτά τα χτυπήματα μετά τον χωρισμό και τη νέα σχέση του Πικέ



Η Σακίρα διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο όχι μόνο στα προσωπικά της, μετά το τέλος του γάμου της με τον Πικέ, και τη δημοσιοποίηση της νέας του σχέσης, αλλά και στα επαγγελματικά της, αφού κινδυνεύει με οκτώ χρόνια φυλάκισης λόγω φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εντολή Ισπανού δικαστή, η διάσημη τραγουδίστρια θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου για φερόμενη φορολογική απάτη 14,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η Σακίρα προειδοποιήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο ότι κινδύνευε να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και οκτώ ετών.

Μάλιστα, οι Ισπανοί εισαγγελείς απαιτούσαν να της επιβληθεί και πρόστιμο της τάξεως των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ για έξι κατηγορίες εξαπάτησης του κράτους, το διάστημα από το 2012 έως και το 2014.

H Σακίρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη ενώπιον του δικαστηρίου για φερόμενη φορολογική απάτη 14,5 εκατομμυρίων ευρώ / Φωτογραφία AP

Μπορεί να έχει ήδη υποβάλει στην εφορία το ποσό των τριών εκατομμύριων ευρώ, ωστόσο η υπόθεση θα εκδικαστεί τους επόμενους μήνες.

Η υπόθεση φοροδιαφυγής της Σακίρα

Η 45χρονη Κολομβιανή ποπ σταρ, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που υποβλήθηκε στο ανακριτικό δικαστήριο στη Βαρκελώνη, κατηγορείται ότι φαίνεται πως ζει εκτός Ισπανίας και ότι χρησιμοποιεί μια offshore εταιρεία για να αποφύγει τους φόρους από το 2012 και το 2014 - την περίοδο που βρισκόταν και σε σχέση με ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ.

«Η Σακίρα πάντα συνεργαζόταν και τηρούσε τον νόμο, επιδεικνύοντας άψογη συμπεριφορά ως άτομο και ως φορολογούμενος και ακολουθώντας πιστά τη συμβουλή της PriceWaterhouse Coopers, μιας αναγνωρισμένης και παγκοσμίως αναγνωρισμένης φορολογικής εταιρείας.

Δυστυχώς, η ισπανική εφορία, η οποία χάνει μία στις δύο αγωγές με τους φορολογούμενους της, συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματά της και να κυνηγά μια ακόμη αβάσιμη υπόθεση. Η Σακίρα είναι σίγουρη ότι η αθωότητά της θα αποδειχθεί μέχρι το τέλος της δικαστικής διαδικασίας», δήλωσε ο δικηγόρος της.

Η ίδια η Σακίρα αρνείται τις κατηγορίες.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30