Ξένια Καλογεροπούλου: «Πέρασα μεγάλη μοναξιά όταν έχασα το φως μου»

Σοκάρουν όσα αποκάλυψε η σπουδαία ηθοποιός

allyou.news

Έχει μια από τις σπουδαιότερες παρουσίες στον ελληνικό κινηματογράφο και μια τεράστια πορεία στο θέατρο, αλλά και το παιδικό θέατρο.

Ο λόγος για την Ξένια Καλογεροπούλου, που σε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στο Κέντρο, μίλησε για τη ζωή, την καριέρα της αλλά και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Η Ξένια Καλογεροπούλου έχει παίξει σε πάνω από 40 ταινίες!

Η Ξένια Καλογεροπούλου έχει παίξει σε πάνω από 40 ταινίες!

«Όταν μου πρότεινε για πρώτη φορά ο Καραντζάς να παίξω τη μαμά του "Βάνια" ακόμα έβλεπα. Πριν από τον κορωνοϊό... Χάρηκα πολύ. Μου άρεσε πολύ η ιδέα. Έπεσε ο κορωνοϊός, στραβώθηκα κιόλας και πέρυσι κάναμε τις πρώτες πρόβες που δεν πολυέβλεπα. Τον ηθοποιό τον απέναντι δεν μπορώ να δω τα μάτια του, την έκφρασή του... Τότε με τον κορωνοϊό σταμάτησαν οι πρόβες. Τώρα ξανανοίξαμε. Είμαι ευτυχής που είμαι εδώ παρόλο που έχω πολλά προβλήματα λόγω ηλικίας. Έκλεισα τα 86 μου πρόσφατα. Μου έκαναν πάρτι με κεράκια. Εγώ έλεγα “δε θέλω να ζήσω άλλα γενέθλια, δεν αντέχω να είμαι έτσι”, αλλά σιγά σιγά κάτι άλλαξε γιατί άρχισα να δουλεύω και να κάνω πολλά πράγματα. Από εκεί που ήμουν στο σπίτι κι έκλαιγα τη μοίρα μου, τώρα κάνω πολλά», ανέφερε για την επιστροφή της στη θεατρική σκηνή με την παράσταση O Θείος Βάνιας του Άντον Τσέχωφ, στο θέατρο Προσκήνιο σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά.

Στη συνέχεια εξομολογήθηκε τη μοναξιά που βίωσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Πέρασα πολύ μεγάλη μοναξιά από τότε που έχασα το φως μου. Γιατί ήταν φυσικό. Όλοι έχουν δουλειές, παιδιά, προβλήματα πού να έρχονται να βλέπουν μια γριά τυφλή και να της κάνουν παρέα; Τώρα όμως δεν προλαβαίνω».

Η Ξένια Καλογεροπούλου σε θεατρική πρεμιέρα το 2017

Η Ξένια Καλογεροπούλου σε θεατρική πρεμιέρα το 2017 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Παράλληλα, η ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι αυτά τα χρόνια τα πέρασε ακούγοντας βιβλία, ενώ έχει τη δυνατότητα μέσω του υπολογιστή να ακούει τον ρόλο της.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares