Skip to main content

CELEBS

Selena Gomez: Η διπολική διαταραχή και η πιθανότητα να μην αποκτήσει παιδιά

«Μου έδωσε δύναμη που μίλησα δημοσίως»



Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της ντοκιμαντέρ στις 4 Νοεμβρίου, με τίτλο "Selena Gomez: My mind & Me", η Selena Gomez μίλησε για τη μάχη της με τις ψυχικές ασθένειες.

Η διάσημη τραγουδίστρια έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, κατάθλιψη και αυτοάνοσα νοσήματα. Η ίδια αποκάλυψε το 2020 ότι πάσχει από διπολική διαταραχή εξηγώντας πως βιώνει σοβαρές διακυμάνσεις στη διάθεση και την ενέργειά της, ενώ έχει μανιακά - καταθλιπτικά επεισόδια.

Μάλιστα, σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής της, η Gomez είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική.

«Θα είμαι πολύ ανοιχτή με όλους για αυτό: Έχω πάει σε τέσσερα κέντρα θεραπείας. Νομίζω ότι όταν άρχισα να ξεπερνάω τα είκοσί μου ήταν όταν άρχισε να γίνεται πιο σκοτεινό, όταν άρχισα να νιώθω ότι δεν είχα τον έλεγχο αυτού που ένιωθα, είτε αυτό ήταν πραγματικά υπέροχο είτε πολύ κακό» είπε τώρα η τραγουδίστρια στο "The Kelly Clarkson Show" .

«Θα ξεκινούσε με την κατάθλιψη και μετά θα πήγαινε στην απομόνωση. Τότε απλώς δεν μπορούσα να κουνηθώ από το κρεβάτι μου. Δεν ήθελα να μου μιλήσει κανείς. Οι φίλοι μου μου έφερναν φαγητό γιατί με αγαπούσαν, αλλά κανείς μας δεν ήξερε τι ήταν. Μερικές φορές περνούσαν εβδομάδες που ήμουν στο κρεβάτι, όπου ακόμη και το περπάτημα στον κάτω όροφο μου έκοβε την ανάσα» είπε και πρόσθεσε πως δεν έκανε ποτέ απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά λέει ότι το σκεφτόταν για χρόνια: «Νόμιζα ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν ήμουν εκεί».

https://youtu.be/7i7Z3ajg9z0


Όπως εξομολογήθηκε on air, το 2018, άρχισε να ακούει φωνές που σιγά σιγά άρχισαν να την «πνίγουν» μέχρι που προκλήθηκε ένα ψυχωτικό επεισόδιο. Η Gomez θυμάται μόνο ορισμένες πτυχές εκείνης της περιόδου, αλλά λέει ότι πέρασε μήνες σε παράνοια σε μια μονάδα θεραπείας «ανίκανη να εμπιστευτεί κανέναν, νομίζοντας ότι ήταν όλοι έξω για να της επιτεθούν».

Η μητέρα της έμαθε για το επεισόδιο της από άρθρο του TMZ και οι φίλοι της αποκαλύπτουν ότι εκείνη την περίοδο ήταν «αγνώριστη».

Τελικά, η τραγουδίστρια διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή και τα φάρμακα που της έδιναν είχαν σοβαρές παρενέργειες.

Απλώς είχα φύγει. Δεν υπήρχε πλέον μέρος του εαυτού μου που να ήταν εκεί.

Σύντομα, βρήκε έναν ψυχίατρο που την απάλλαξε από τα περιττά φάρμακα και την «καθοδήγησε»: «Αλλά έπρεπε να κάνω αποτοξίνωση, ουσιαστικά, από τα φάρμακα που έπαιρνα. Έπρεπε να μάθω πώς να θυμάμαι ορισμένες λέξεις. Θα ξεχνούσα πού ήμουν όταν μιλούσαμε. Χρειάστηκε πολλή σκληρή δουλειά για να (α) αποδεχτώ ότι ήμουν διπολική, αλλά (β) να μάθω πώς να το αντιμετωπίζω γιατί δεν επρόκειτο να φύγει».

gomez

Όπως εξομολογήθηκε, χρειάστηκε να παραμείνει με δύο φάρμακα για τη διπολική της διαταραχή και τα φάρμακα σημαίνουν ότι υπάρχει πιθανότητα να μην μπορέσει να φέρει στον κόσμο τα δικά της παιδιά.

«Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο, μεγάλο πράγμα στη ζωή μου….όπως και να είναι γραφτό να τα έχω, θα τα έχω» είπε.

«Είμαι 30 και θα περάσω στιγμές στη ζωή μου. Υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι δε θα ήμουν εδώ αν δεν ήταν το ψυχωτικό διάλειμμα, αν δεν ήταν ο λύκος μου, αν δεν ήταν η διάγνωσή μου. Νομίζω ότι μάλλον θα ήμουν μια άλλη ενοχλητική οντότητα που θέλει απλώς να φοράει ωραία ρούχα όλη την ώρα. Με θλίβει να σκέφτομαι ποια θα ήμουν» τόνισε η Gomez.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.